Μπισκότα χωρίς αλεύρι με κομματάκια σοκολάτας
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 15 με 16 μπισκότα
Συστατικά
  • ⅔ κούπας (125γρ) νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. baking soda
  • 340γρ απαλό φυστικοβούτυρο
  • ⅔ κούπας (235γρ) καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1½ κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • ⅔ κούπας (137γρ) σταγόνες λευκής και σκούρας σοκολάτας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 185 βαθμούς αέρα
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης με το baking soda και το αφήνουμε στην άκρη
  3. Στο μίξερ μας ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με το φυστικοβούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  5. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάνε σε όλο το μίγμα
  6. Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί φούρνου
  7. Με μία κουτάλα παγωτού κάνουμε χοντρές μπαλίτσες και τις απλώνουμε σε απόσταση μεταξύ τους
  8. Ψήνουμε για 9 με 10 λεπτἀ
Σημειώσεις
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από αυτήν εδώ
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/10/oatmeal-cookies.html