Egg Muffins με τομάτα & παρμεζάνα
 
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Author:
Ποσότητα: 5 muffins
Συστατικά
  • 5 μάφινς
  • 2 αυγά (104γρ καθαρό βάρος)
  • 70γρ γάλα (χρησιμοποίησα με χαμηλά λιπαρά)
  • ½ τομάτα (109γρ) σε μικρά κυβάκια
  • 15γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας
  • λίγο ελαιόλαδο
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 185 βαθμούς αέρα
  2. Χτυπάμε τα αυγά με έναν αυγοδάρτη ώστε να ενωθούν οι κρόκοι με τα ασπράδια
  3. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε
  4. Λαδώνουμε τους πάτους από 5 φορμάκια σιλικόνης για μάφινς και τις γεμίζουμε μέχρι ¾ με το μίγμα αυγών
  5. Ψήνουμε για 15 λεπτά
  6. Αφήνουμε να κρυώσουν 5 λεπτά πριν τα ξεφορμάρουμε
Σημειώσεις
Μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα τα μάφιν αναποδογυρίζοντας τη θήκη σε μία πλατιά στρογγυλή σπάτουλα με τρυπούλες και να το αναποδογυρίσουμε στο πιάτο μας.
Συνταγή απο Craft Cook Love at https://www.craftcooklove.gr/2015/10/egg-muffins.html