spinach_mushroom_lasagna_0876sm

spinach_mushroom_lasagna_0872Ένας από τους στόχους αυτής της σεζόν είναι προσπάθειες για μηδενικές απώλειες τροφών. Θεωρώ ότι είναι πραγματικά κρίμα και ντροπή να πετάμε τροφές όταν υπάρχουν πολλοί συνάνθρωποί μας που παλεύουν για τα βασικά. Επομένως κοιτάω πολύ προσεκτικά τις λήξεις των προμηθειών μας και όποτε πάει κάτι να λήξει βρίσκω τρόπο να το αξιοποιήσω άμεσα. 

Έτσι έγινε με το σπανάκι που βλέπετε μέσα στα λαζάνια τα οποία βρέθηκαν σε έναν έλεγχο ρουτίνας του καταψύκτη μας. Δεν έχασα καιρό.. Είχα και κάτι τυράκια στο ψυγείο και ιδού η συνταγή μας. Βέβαια παραλίγο να μην την δημοσιεύσω καθώς οι φωτό δεν μου άρεσαν καθόλου μα καθόλου. Αλλά ήταν τόσο νόστιμα που είπα ότι πρέπει να την μοιραστώ μαζί σας. Το πολύ πολύ όταν τα ξαναφτιάξω να τα ξαναφωτογραφίσω. 

Είναι μία φανταστική λύση για τα φαγητά της εβδομάδας. Τρώγονται πολύ εύκολα και την δεύτερη και τρίτη ημέρα 😉 

Πάμε να δούμε τη συνταγή μας και να γεμίσουμε τα ταπεράκια μας !!! 

Λαζάνια με σπανάκι & μανιτάρια

Ποσότητα: 4 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 450γρ σπανάκι αποψυγμένο και στραγγισμένο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 400γρ μανιτάρια κομμένα
  • 1.κ.γ. σκόνη σκόρδου
  • 225γρ γραμάρια χαλούμι
  • 250γρ μοτσαρέλλα
  • 400γρ γάλα
  • 100γρ τριμμένη παρμεζάνα
  • 250γρ λαζάνια
Οδηγίες
  1. Προθερμαίρνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω.
  2. τον επεξεργαστή τροφίμων βάζουμε την μοτσαρέλλα και το χαλούμι και τα λιώνουμε.
  3. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και με ένα πινέλο σιλικόνης παίρνουμε λίγο λάδι και λαδώνουμε το πυρέξ μας.
  4. Στη συνέχεια σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα μανιτάρια.
  5. Απλώνουμε στο πυρέξ μας μία στρώση λαζάνια, στη συνέχεια λίγο από το μίγμα τυριών, λαζάνια, το σπανάκι, άλλη μία στρώση λαζάνια, μανιτάρια, λαζάνια και τέλος το υπόλοιπο από το μίγμα τυριών
  6. Ρίχνουμε το γάλα και στο τέλος πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
  7. Καλύπτουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  8. Ξεσκεπάζουμε το πυρέξ και ψήνουμε άλλα 15 λεπτά μέχρι να γίνει επάνω μία ροδαλή κρούστα
Σημειώσεις
Το πυρέξ είναι 18 x 26εκ.

 

 

“Λαζάνια φούρνου με σπανάκι, μανιτάρια, χαλούμι & μοτσαρέλλα
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σχόλια στο “Λαζάνια με σπανάκι & μανιτάρια

  1. Καλησπερα! Πολυ ωραια συνταγη! Δε βρισκω ομως τι κανουμε το σπανακι και ποτε τομπροσθετου ε στο πυρεξ!! Ευχαριστω!!

    • Καλημέρα Αντωνία χαίρομαι που σου αρέσει η συνταγή !! Ευχαριστώ πολύ και για την παρατήρηση, το σπανάκι πάει αμέσως μετά την πρώτη στρώση και η διαδικασία έχει ως εξής: ¨Απλώνουμε στο πυρέξ μας μία στρώση λαζάνια, στη συνέχεια λίγο από το μίγμα τυριών, λαζάνια, το σπανάκι, άλλη μία στρώση λαζάνια, μανιτάρια, λαζάνια και τέλος το υπόλοιπο από το μίγμα τυριών῾. Καλή επιτυχία σου εύχομαι!!!