coconut lime chicken_0936

coconut lime chicken_0943

coconut lime chicken_0964

coconut lime chicken_0971

coconut lime chicken_0976Ο Οκτώβριος είναι για μένα ο μήνας που αρχίζει πλέον και πλακώνει η καθημερινή ρουτίνα για τα καλά!!! Δουλειά, διαβάσματα, δραστηριότητες, νοικοκυριό… δεν φτάνουν οι 24 ώρες πραγματικά!!! Φέτος προσπαθώ να τρώμε (σχεδόν) καθημερινά σπιτικό φαγητό και μέχρι τώρα καλά τα έχω πάει!!! Αυτό σημαίνει ότι το ΣΚ έχει εντατικό μαγείρεμα και ψήσιμο ώστε να καλύψω τις ημέρες που επιστρέφουμε πολύ αργά από τις δραστηριότητες της μικρής μας. 

Και τώρα που λέμε για δραστηριότητες, η Πηνελόπη ανακάλυψε τους Μικρούς Επιστήμονες και έχει ενθουσιαστεί !!! Όποιος μένει κοντά στην Αγία Παρασκευή, ας ρίξει μια ματιά!! Πολύ όμορφος χώρος και πραγματικά ένας πρωτότυπος εμπειρικός τρόπος να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τη φυσική και τη χημεία μέσα από πειράματα !!! 

Και για να επανέλθουμε στο θέμα μας, καταλαβαίνετε ότι για μένα το καθημερινό μαγείρεμα μου έχει δώσει έμπνευση να πειραματιστώ λίγο παραπάνω με τα υλικά μου!!! Έτσι προέκυψε το πιάτο που βλέπετε, σαν παραλλαγή του κλασικού κοτόπουλου με ρύζι. Το χρώμα στη σάλτσα μας την δίνει ο κουρκουμάς!!! Το μοσχολέμονο δένει τέλεια και δίνει φανταστικό άρωμα!! 

Υ.Γ. Υπόσχομαι στο επόμενο ποστ να αλλάξουμε και πιάτο (τώρα συνειδητοποίησα ότι έχει πρωταγωνιστήσει σε τρία συνεχόμενα ποστ) 😉 

Κοτόπουλο με γάλα καρύδας και μοσχολέμονο

Ποσότητα: 3 μερίδες

Μία εξωτική παραλλαγή του κοτόπουλου με ρύζι!!
Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 2 στήθη κοτόπουλου (316γρ)
  • 3 κ.σ. σισαμέλαιο (μπορείτε να αντικαταστήσετε με ό,τι λάδι θέλετε)
  • 250ml γάλα καρύδας
  • 170γρ ρύζι μακρύκοκκο jasmine
  • 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου (ή μία σκελίδα σκόρδου ψιλοκομμένη)
  • ½ κ.γ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 μοσχολέμονο (lime)
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου στη μέση ώστε να μπορέσουν να ψηθούν πιο έυκολα.
  2. Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, ρίχνουμε το σισαμέλαιο και σωτάρουμε σε δυνατή φωτιά τα στήθη για περίπου 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και ελαφρώς ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  3. Ρίχνουμε το λάδι καρύδας και χαμηλώνουμε σε μεσαία φωτιά.
  4. Ρίχνουμε τη σκόνη σκόρδου, τον κουρκουμά, το χυμό από το μοσχολέμονο και αλάτι ανάλογα με τις προτιμήσεις μας, κλείνουμε το καπάκι και σιγοβράζουμε για είκοσι λεπτά.
  5. Εν τω μεταξύ βράζουμε το ρύζι για όσο χρόνο αναφέρει η συσκευασία βάζοντας τη διπλάσια ποσότητα από νερό. Για αναλυτικές οδηγίες, δείτε εδώ.
  6. Είμαστε έτοιμοι !! Καλή μας όρεξη

 

 

Μία εξωτική παραλλαγή στο κλασικό κοτόπουλο με ρύζι γεμάτη άρωμα και χρώμα
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

2 σχόλια στο “Κοτόπουλο με γάλα καρύδας και μοσχολέμονο