mini lemon pie DSC_0054 mini lemon pie DSC_0067 mini lemon pie DSC_0062 mini lemon pie DSC_0069 mini lemon pie DSC_0078 mini lemon pie DSC_0058

Στα γλυκά έχω ιδιαίτερη αδυναμία, θα το έχει καταλάβει άλλωστε όποιος λίγο διαβάζει το διαδικτυακό μου σπιτάκι. Ειδικά όσα έχουν λεμόνι, καραμέλα, σοκολάτα. Η σειρά δεν είναι τυχαία. Τα γλυκά που ξινίζουν απλά ικανοποιούν τέλεια τους γευστικούς μου κάλυκες. 

Με την lemonpie έχω μία ιδιαίτερη αδυναμία το ομολογώ. Εξάλλου την έχω παρουσιάσει και στο παρελθόν. Απλά εκεί νόμιζα ότι να φτιάχνεις κρέμα λεμονιού ήταν μπελάς… λάθος. 

Ανακαλύπτοντας την κρέμα λεμονιού των μικροκυμάτων, ένας καινούργιος κόσμος ανοίχθηκε μπροστά μου! Από πολύπλοκο απλό λοιπόν. 

Φανταστείτε την αφράτη μαρέγκα να δένει με το ξυνό του λεμονιού και το αφράτου του μπισκότου. Πραγματική έκρηξη γεύσεων. Έτσι απλά και νόστιμα. 

Δοκιμάστε και εσείς λοιπόν την πίτα λεμονιού και εντυπωσιάστε! Πάμε να δούμε τη συνταγή! Και για τους οπτικούς τύπους ακολουθεί και βίντεο με τη διαδικασία!!

Και μην ξεχνάτε ότι ο διαγωνισμός των Food Blog Awards του Bήμα Gourmet τρέχει μέχρι 28 Φεβρουαρίου. Στηρίξτε το αγαπημένο μου μπλογκάκι ψηφίζοντας εδώ. Επιλέγετε το blog, εισάγετε το email σας και πατάτε done. Τόσο απλά!!! Σας ευχαριστώ πολύ πολύ !!! 

Μίνι Λεμονόπιτες

Ποσότητα: 8 τεμάχια (φόρμα διαμέτρου

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250γρ αλεύρι
  • 125γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ.σ. (30γρ) ζάχαρη
  • 75γρ νερό
  • ασπράδια από 4 αυγά (143γρ)
  • 100γρ ζάχαρη
  • 24 κουταλιές κρέμας λεμονιού (περ. 600γρ)
Οδηγίες
  1. Στο μπολ του μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη, το βούτυρο και το νερό.
  2. Ανακατεύουμε με το εξάρτημα γάντζος μέχρι να έχουμε μία ζύμη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα του μπολ.
  3. Σκεπάζουμε με μεβράνη και βάζουμε το ψυγείο για 20 λεπτά.
  4. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω.
  5. Απλώνουμε στον πάγκο μας την βάση με την βοήθεια δύο οδηγών.
  6. Κόβουμε με βάση τη φόρμα μας για τάρτες (στη περίπτωση μας μίνι ταρτάκια).
  7. Απλώνουμε στην φόρμα και τρυπάμε καλά την επιφάνεια με ένα πιρούνι.
  8. Ψήνουμε για 30 λεπτά.
  9. Αφήνουμε 5 λεπτά, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
  10. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ μας τα ασπράδια αυγού και χτυπάμε με το εξάρτημα αυγοδάρτης.
  11. Μόλις αρχίσει να ασπρίζει το μίγμα ρίχνουμε τη ζάχαρη σαν βροχή και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστούν σταθερές κορυφές στο μίγμα και να στέκεται όταν αναποδογυρίζουμε το μπολ.
  12. Συναρμολογούμε ως εξής: μπισκότο, 3 κουταλιές κρέμα λεμονιού, και μαρέγκα.
  13. Με το πίσω μέρος του κουταλιού μας κάνουμε μύτες στην μαρέγκα.
  14. Καψαλίζουμε τις άκρες με το φλόγιστο ή 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά στο γκριλ.
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με τα εξαρτήματα γάντζος και αυγοδάρτης που περιλαμβάνονται στην συσκευασία.

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 σχόλια στο “Μίνι Λεμονόπιτες

  1. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο σε ευχαριστώ για τη συνταγή της κρέμας λεμόνι!!!! Και πραγματικά έχει πολλές εφαρμογές (όπως τα ταρτάκια που προτείνεις εδώ). Θα τη φτιάξω μόλις μαζέψω τα λεμόνια από την αυλή και θα γεμίσω μ’αυτή cupcakes!

    • Τί όμορφη ιδέα Μιρένα!! Θα χαρώ πολύ να μου πεις για το αποτέλεσμα!! Και εγώ ανατρέχοντας πάλι στη συνταγή άρχισα να σκέφτομαι και άλλες εφαρμογές της κρέμας!! Μιαμ μιαμ!!

  2. Μία ωραία κρέμα λεμονιού την τρώω με το κουταλάκι του γλυκού πολύ πολύ εύκολα!
    Έχω δει κι εγώ συνταγή για κρέμα λεμονιού στο φούρνο μικροκυμάτων και όλο λέω ότι θα τη δοκιμάσω αλλά κλασικά εμφανίζεται κάτι άλλο που θέλω να δοκιμάσω περισσότερο και ξέρεις πώς πάνε αυτά Αθηνούλα 🙂
    Μου αρέσει ο συνδυασμός μπισκοτένιας βάσης και ξινούτσικης κρέμας. Με τη μαρέγκα δεν τα πάω καλά αλλά αντικαθίσταται εύκολα με λίγη κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί!
    Πολλά φιλιά

    • Καλέ εννοείται πώς ξέρω πώς πάει, το παθαίνω διαρκώς!!! Ναι εννοείται μπορείς να βάλεις σαντυγί αλλά σαν την αφράτη μαρέγκα.. άστα !! Κόλαση!!