banoffee cake DSC_0037 banoffee cake DSC_0048 banoffee cake DSC_0055 banoffee cake DSC_0059Αυτό το απλά θεϊκό γλυκό έγινε η αφορμή για την ανεπίσημη τούρτα του Γιάννη! Το αγόρι μου είχε τα γενέθλιά του και αν και σας χρωστάω την περσινή του τούρτα ( η οποία ομολογουμένως ήταν υπερπαραγωγή) είπα να σας δείξω την φετινή. Που γίνεται και χωρίς γνώσεις ζαχαροτεχνίας.

Όσο για την γεύση τι να σας πω: μπισκότο, καραμέλα, μπανάνα και αφράτη σαντιγί συνθέτουν ένα κατά την ταπεινή μου γνώμη από τους πιο λαχταριστούς γευστικούς συνδυασμούς. Το μόνο πολύπλοκο σε αυτή την συνταγή είναι το καραμελωμένο ζαχαρούχο το οποίο απαιτεί χρόνο. Αλλά μπορείτε κάλλιστα να το έχετε έτοιμο ακόμα και μία εβδομάδα πιο πριν! Εγώ έτσι το έκανα οπότε μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα πάθει τίποτα για μία εβδομάδα κατά την χειμερινή περίοδο.

Επίσης για την ιστορία η τούρτα κεράστηκε την αμέσως επόμενη ημέρα στους αγαπημένους μας συναδέλφους καθώς αν καθόταν στο σπίτι θα την έτρωγα χαλαρά όλη μόνη μου.

Να σας θυμίσω ότι ο διαγωνισμός Food Blog Awards του Βήμα Gourmet δεν έχει λήξει ακόμα και όποιος δεν με έχει ήδη ψηφίσει μπορεί να το κάνει πατώντας σε αυτό το λινκ, επιλέγοντας το μπλογκ μου, εισάγοντας το email του και πατώντας done!! Τόσο απλά μπορείτε να μου κάνετε το πιο τέλειο δώρο!! 

Για τους οπτικούς τύπος ακολουθεί και βίντεο με την εκτέλεση της συνταγής!

Τούρτα Μπανόφι

Ποσότητα: 6 με 8 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397γρ)
  • 120γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ μπισκότα digestive
  • 260γρ ζάχαρη άχνη
  • 500ml κρέμα γάλακτος
  • 1 μπανάνα
  • 1 λεμόνι
  • Τριμμένη σοκολάτα ή τρούφα.
Οδηγίες
  1. Βυθίζουμε σε βραστό νερό το κουτί με το ζαχαρούχο το οποίο πρέπει να καλύπτει το κουτί. Βράζουμε για 2½ ώρες περίπου. Αν δούμε ότι εξατμίζεται το νερό συμπληρώνουμε. Για να το χρησιμοποιήσουμε πρέπει να έχει έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Στον επεξεργαστή τροφίμων τρίβουμε τα μπισκότα ώστε να γίνουν σκόνη.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε ώσπου να προκύψει μία πάστα
  4. Σε μία φόρμα διαμέτρου 18εκ με αποσπώμενο δακτύλιο απλώνουμε την πάστα στη βάση και στα πλαϊνά φροντίζοντας να έχουμε ένα ενιαίο ύψος και πάχος.
  5. Στο μίξερ μας χτυπάμε με το εξάρτημα αυγοδάρτης την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη άχνη ώστε να γίνει σαντιγί.
  6. Απλώνουμε μία στρώση καραμέλας (το μισό κουτί) επάνω από τη βάση μπισκότου.
  7. Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές ροδέλες και τις ραντίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού.
  8. Τις απλώνουμε στη βάση και τις καλύπτουμε με την υπόλοιπη καραμέλα.
  9. Χωρίζουμε στα δύο την σαντιγί και τη μισή ποσότητα τη βάζουμε σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή σακούλα με ζίπερ.
  10. Απλώνουμε την μισή σαντιγί και από πάνω σχηματίζουμε ροζέτες με την υπόλοιπο αφού κόψουμε την άκρη της σακούλας με ένα ψαλίδι.
  11. Παγώνουμε για τουλάχιστον τρεις ώρες στο ψυγείο (καλύτερα όλο το βράδυ).
  12. Απλώνουμε την τριμμένη σοκολάτα ή άλλη τρούφα της προτίμησής μας και σερβίρουμε
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με τo εξαρτήματα αυγοδάρτη και το εξάρτημα κόφτης/τρίφτης.

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 σχόλια στο “Τούρτα Μπανόφι

  1. Αν σου πω ότι δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αυτό το γλυκό, θα με πιστέψεις? Ποπο, φαίνεται τόσο λαχταριστό Αθηνά μου! Πολύχρονος ο Γιάννης σου και καλή επιτυχία στα βραβεία!!! φιλιά

    • Σε ευχαριστώ πάρα πολύ για τις ευχές!!! Αλήθεια δεν το έχεις δοκιμάσει;;; Πρέπει οπωσδήποτε!! Φτιάξτο και θα με θυμηθείς (αλλά έχει κόσμο να το κεράσεις!)

  2. Να τον χαίρεσαι τον Γιάννη σου Αθηνούλα!
    Να είναι γερός και πολύ ευτυχισμένος!
    Θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου, τα υλικά που περιέχονται στο μπανόφι -αν και απλά ευτυχώς- δημιουργούν έναν φανταστικό και άκρως εθιστικό γευστικό συνδυασμό!
    Οπότε καλά κάνατε και κεράσατε τους συναδέλφους, εννοείται ότι μια τέτοια λιχουδιά καταναλώνεται πάρα πολύ εύκολα από ένα και μόνο άτομο… και χωρίς σταματημό μάλιστα!
    Πολλά φιλιά

    • Σε ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη μου!!! Με νοιώθεις στο κέρασμα είμαι σίγουρη!! Δεν γίνεται αλλιώς καθώς το food blogging είναι συναρπαστικό όσο είναι και παχυντικό 🙂

  3. Καλημέρα Αθηνούλα! Να χαίρεσαι το Γιάννη σου! Το δωράκι στο έκανα με μεγάλη μου χαρά, καλή επιτυχία να ευχηθώ στο διαγωνισμό του ΒΗΜΑ GOURMET. Η τούρτα φαίνεται λαχταριστή!!! Φιλιά πολλά!