veggie gyros DSC_0025 veggie gyros DSC_0026 veggie gyros DSC_0012 veggie gyros DSC_0016Λοιπόν σας το κάνω εικόνα: Μετά τις γιορτές (που έχουμε φάει του σκασμού) επιστρέφουμε αργά από τη δουλειά! Περνάμε από το σουβλατζίδικο της γειτονιάς και ενώ το στομάχι μας μας λέει σταμάτα, η ζυγαριά μας μας προστάζει να φύγουμε. Και γυρνάμε σπίτι. Με το στομάχι να γουργουρίζει. Και εμάς να μην θέλουμε να υποκείψουμε στο να παραγγείλουμε απ´έξω…Γίνεται; Γίνεται θα σας πω εγώ! Θυμάστε τις νόστιμες πιτούλες που σας έδειξα; Μόλις βρήκαμε τρόπο να τις αξιοποιήσουμε!! Μαζέψτε τα κουράγια σας, τον εξοπλισμό σας και σε 45 λεπτά τρώμε! (τόσο δεν κάνει και το delivery?) 

Α και για τους οπτικούς τύπους ακολουθεί βιντεάκι! Βάλτε και τη μουσική του μου άρεσε τόσο πολύ!!

Χορτοφαγικός Γύρος

Ποσότητα: 4 τυλιχτές πίτες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 93γρ μανιτάρια πορτομπέλο σε μακρόστενες φέτες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • ρίγανη
  • 30γρ ξυνόγαλο
  • 6γρ μουστάρδα
  • 1 κ.γ. chives (σχινόπρασο)
  • 1 κ.γ. μαυροκούκι
  • 1 τομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
Οδηγίες
  1. Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιόλαδο με το αλάτι και τη ρίγανη.
  2. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε καλά.
  3. Σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τα μανιτάρια για περίπου 3 λεπτά.
  4. Στον επεξεργαστή τροφίμων (ή με το χέρι) ανακατεύουμε το ξυνόγαλο με την μουστάρδα, τα chives και το μαυροκούκι.
  5. Βάζουμε επάνω σε ένα μακρόστενο κομμάτι λαδόκολλας μία πίτα για σουβλάκι καλύποντάς τηςν στο ¼.
  6. Aπλώνουμε τη σος από πάνω τα μανιτάρια, την τομάτα και μετά πάλι σως.
  7. Τυλίγουμε καλά το κάτω μέρος της λαδόκολλας αφήνοντας έξω το μεγαλύτερο κομμάτι της πίτας
Σημειώσεις
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood με το εξάρτημα κόφτης/τρίφτης
Αρχική ιδέα από εδώ

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 σχόλια στο “Χορτοφαγικός Γύρος

    • Σε ευχαριστώ πολύ Άρη!! Η αλήθεια είναι ότι δοκιμάσω πολλά και νέα για μένα πράγματα τελευταία οπότε τα καλά σου λόγια μου δίνουν κίνητρο!

  1. αν κ πονεσε η ψυχη μου με το συνδυασμο χορτοφαγικος γυρος, ομολογώ οτι ειναι εξαιρετικο! σαν λατρης των μανιταριων με ενθουσιασε! μπραβο αθηνα ωραια ιδεα!

    • Είδες τελικά αν είσαι πραγματικός foodie (κοιλιόδουλος κατάλαβες) τον βρίσκεις τον τρόπο και στα χορτοφαγικά!! Πολλά φιλιά!!Ευχαριστώ πολύ

  2. Ωραία η ιδέα να χρησιμοποιήσεις μανιτάρια αντί χοιρινού ή κοτόπουλου και η σος φαίνεται πάρα πολύ νόστιμη!
    Το έχω πει συχνά νομίζω, το σπιτικό junk food είναι και εφικτό και ανώτερο ποιοτικά και γευστικά.
    Σε φιλώ

  3. Έχω πάθει εμμονή τελευταία με τις vegan συνταγές και με έκανες πραγματικά να μου τρέξουν τα σάλια!!Υπέροχα δείχνουν!! Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τα δοκιμάσω.Τελικά είσαι ο ηλεκτρονικός μου τσελεμεντές, όταν θέλω κάτι σε σένα ψάχνω πρώτα (ίσως σε μερικά χρόνια να λέμε: άνοιξες την Αθηνά να βρεις τη συνταγή?, χαχα). Τα φιλιά μου!!

    • Χρυσή μου σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια!!! Η αλήθεια είναι ότι πρώτα εγώ είμαι αυτή που ανατρέχω στο μπλογκ μου για παλιές συνταγές καθότι και δοκιμασμένες!!! Αν υπάρξει και άλλος, θα είμαι πάρα πάρα πολύ ενθουσιασμένη!!