pannacotta DSC_0070 pannacotta DSC_0063 pannacotta DSC_0054 pannacotta DSC_0058 pannacotta DSC_0055 pannacotta DSC_0075Πάντα όταν κάνω τραπέζι έχω στο μυαλό μου να ευχαριστήσω τους πάντες. Αυτούς που τρώνε κρέας και αυτούς που δεν τρώνε, όσους κάνουν δίαιτα ή ακολουθούν ειδικό διαιτολόγιο. 

Κάπως έτσι πάει και στο επιδόρπιο: κάποιοι τρώνε λευκά και κάποιοι αποκλειστικά σοκολατένια γλυκά. Άλλοι ψάχνουν κάτι ιδιαίτερο στο γλυκό τους. Προσωπικά στα γλυκά δεν έχω κανένα θέμα τα τρώω όλα μα όλα!! 
 
Κάπως έτσι έγινε και με αυτό το γλυκό (ή μάλλον γλυκά). Ήθελα να ευχαριστήσω άπαντες. Το αποτέλεσμα: μία κλασική πανακότα βανίλιας, μία σούπερ πλούσια μους σοκολάτας με άρωμα μαστίχας και πανακότα φυστικοβούτυρου. Για όλα τα γούστα. 
 
Τα φτιάχνεις από την προηγούμενη μέρα και ξενοιάζεις. 
 
Και ο τρόπος σερβιρίσματος δεν είναι τυχαίος. Τα απλώνεις στην πιατέλα σου και αφήνεις τον καλεσμένο να επιλέξει!! Ααα και αν τρέχεις πανικόβλητη και δεν φτάνεις και πρέπει τέλος πάντων να σερβίρεις (για μένα μιλάω μην κοιτάτε που το λέω γενικά), λίγα αστεράκια Wonder Sugar της Silikomart σώζουν το άτσαλό σου ξεφορμάρισμα (γκουχου γκουχου). 
 
Τη δε μους σοκολάτας την σέρβιρα απευθείας από την υπέροχη φόρμα Magic Star της Silikomart (μιλάμε για την απόλυτη βιασύνη). Είναι εξάλλου τόσο ευπαρουσίαστη που έδεσε τέλεια με την πιατέλα μου!! 
 
Έτσι και όλα τα πρόλαβα και όλους τους ευχαρίστησα!! Πάμε να δούμε τις συνταγές και αν δεν προλαβαίνετε ποτέ όταν κάνετε τραπέζι να ξέρετε ότι δεν είστε οι μόνοι !
 

Πανακότα Βανίλιας

Ποσότητα: 3 κομμάτια

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250γρ κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
  • 25γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. (4γρ) ζελατίνη σε σκόνη
  • 1½ κ.σ (16γρ) κρύο νερό
  • 1 κλωναράκι βανίλιας
Οδηγίες
  1. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κρύο νερό με τη ζελατίνη κα αφήνουμε να γίνει μία πάστα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος.
  3. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε το κλωνάρι στη μέση και με την άκρη του μαχαιριού συλλέγουμε τα μαύρα μπιλάκια της βανίλιας και τα ρίχνουμε στο μίγμα.
  4. Προσθέτουμε το μίγμα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει.
  5. Προσοχή δεν αφήνουμε το μίγμα να βράσει. Αν δούμε ότι φτάνει το σημείο βρασμού χαμηλώνουμε την ένταση.
  6. Αδειάζουμε σε 3 από τις θήκες της φόρμας μας.
  7. Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ)

Πανακότα Φυστικοβούτυρο

Ποσότητα: 3 κομμάτια

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 250γρ κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
  • 25γρ ζάχαρη
  • 1 κ.γ. (4γρ) ζελατίνη σε σκόνη
  • 1½ κ.σ (16γρ) κρύο νερό
  • ½ κούπα (90γρ) απαλό φυστικοβούτυρο
Οδηγίες
  1. Σε ένα μικρό μπολ διαλύουμε το κρύο νερό με τη ζελατίνη κα αφήνουμε να γίνει μία πάστα.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά, λιώνουμε τη ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος.
  3. Προσθέτουμε το φυστικοβούτυρο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  4. Καλό θα ήταν να βάλουμε το μίγμα σε πυράντοχο επεξεργαστή τροφίμων ή να το ανακατέψουμε με πυράντονη ράβδο ανάμιξης.
  5. Προσθέτουμε το μίγμα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά ώστε να λιώσει.
  6. Προσοχή δεν αφήνουμε το μίγμα να βράσει. Αν δούμε ότι φτάνει το σημείο βρασμού χαμηλώνουμε την ένταση.
  7. Αδειάζουμε σε 3 από τις θήκες της φόρμας μας.
  8. Παγώνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).

Μους Σοκολάτας με άρωμα μαστίχας

Ποσότητα: 1 μερίδα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 125γρ σοκολάτα κουβερτούρα γάλακτος
  • 60ml γάλα
  • 1 κ.γ. λάδι καρύδας
  • 40ml λικέρ μαστίχας
Οδηγίες
  1. Σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα με το γάλα και το λάδι καρύδας.
  2. Προσθέτουμε το λικέρ μαστίχας και ανακατεύουμε καλά.
  3. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα αστέρι και αφήνουμε στο ψυγείο να δέσει για τουλάχιστον 4 ώρες (καλύτερα όλο το βράδυ).

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 σχόλια στο “Δύο πανακότες και μία μους

  1. Αυτό το κομμάτι πανακότας φυστικοβούτυρο με φωνάζει να το ξέρεις!!!
    Αθηνά μου τέλεια η ιδέα του να προσφέρεις επιλογές και στο γλυκό. Η αλήθεια είναι πως αν υπάρξει οργάνωση από την προηγούμενη όλα τα καταφέρνουμε!
    Φιλιά πολλά <3

    • Ναι και εμένα με φώναζε, δυσκολεύτηκα να κρατηθώ να ορμήξω πριν την φωτογράφιση… Αλλά έπρεπε καταλαβαίνεις!! Πολλά φιλιά και ευχές για μία φανταστική Κυριακή!!

  2. Πολύ λαχταριστά βρε Αθηνά!! 🙂 και αυτά τα αστεράκια (αν και δεν θα τα έτρωγα) φαίνονται υπέροχα! Ωραία και η φόρμα σε σχήμα αστέρι 😉

    Ευχές για μια όμορφη Κυριακή!

    • Δεν είναι από αυτά που δεν έχουν καμία γεύση και σου αφήνουν κάτι άσχημο.. Είναι πολύ τραγανά και σχετικά ουδέτερα γλυκά στην γεύση!! Καλή Κυριακή Άρη!!