lavender donuts DSC_0284 lavender donuts DSC_0246 lavender donuts DSC_0258 lavender donuts DSC_0229 lavender donuts DSC_0238Τα σπιτικά ντόνατ τα ανακάλυψα δοκιμάζοντας νέες συνταγές για το blog μου πριν ένα χρόνο. Είναι αφάνταστα εύκολα, πρωτότυπα και με άπειρες δυνατότητες συνδυασμών γεύσεων. Τα πιο αφράτα γίνονται με γιαούρτι και στον φούρνο καθώς είναι πιο ανάλαφρα γευστικά. 

Τα συγκεκριμένα τα αγάπησα από την πρώτη στιγμή. Και πώς θα μπορούσα να μην το κάνω άλλωστε εφόσον περιέχουν τα αγαπημένα μου συστατικά σε γλυκά: λευκή σοκολάτα και λεμόνι. Η λεβάντα είναι το κάτι που κατά την προσωπική μου γνώμη τα απογειώνει. Διακοσμήστε τα με καραμελάκια, αποξηραμένη λεβάντα ή ακόμα και με λίγο χοντροτριμμένο αμύγδαλο και φτιάξτε τις δικές μπουκιές ευτυχίας και απόλαυσης!!

Πάμε να δούμε τη συνταγή !! Και μην ξεχνάτε να ψηφίσετε το blogάκι μου εδώ . Την υπομονή σας μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου θα σας το θυμίζω ανελλιπώς. Σας ευχαριστώ και σας κερνάω την αγάπη μου και ένα ντόνατ 😉 

Δείτε και την διαδικασία σε αυτό το βιντεάκι:

 

Ντόνατ Φούρνου με άρωμα λεβάντας

Ποσότητα: 8 μίνι ντόνατ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 50ml γάλα
  • 1κ.σ. αποξηραμένη τριμμένη λεβάντα
  • 50γρ γιαούρτι (χρησιμοποίησα χαμηλών λιπαρών)
  • 100γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 110γρ ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • ξύσμα από ένα λεμόνι
  • 120γρ λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια
  • χρωματιστό κας κας για την διακόσμηση
Οδηγίες
  1. Από το προηγούμενο βράδυ, βάζουμε σε ένα ποτήρι το γάλα με τη λεβάντα το σκεπάζουμ με μεμβράνη και το φυλάμε στο ψυγείο.
  2. Την επόμενη μέρα, σουρώνουμε το γάλα από τη λεβάντα.
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω
  4. Στο μίξερ χτυπάμε το αυγό με τη ζάχαρη για 2 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
  5. Προσθέτουμε το γάλα και το γιαούρτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για ένα λεπτό ακόμα
  6. Στο τέλος ρίχνουμε στο μίγμα το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ίσα ίσα να ανακτευτεί το αλεύρι στο μίγμα.
  7. Με τη βοήθεια μίας σακούλας με ζίπερ, γεμίζουμε ¾ μία φόρμα για ντόντατ.
  8. Ψήνουμε για 10 με 12 λεπτά.
  9. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και απλώνουμε σε σχάρα να κρυώσουν τελείως.
  10. Σε μπεν μαρί και σε χαμηλή φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα.
  11. Μόλις λιώσει, αφαιρούμε από τη φωτιά.
  12. Βουτάμε ένα ένα τα ντόνατ μέχρι τη μέση για να τα γλασάρουμε.
  13. Πασπαλίζουμε με τα πολύχρωμα κας κας και βάζουμε πάλι στη σχάρα ώστε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα
Σημειώσεις
Εάν η φόρμα σας δεν είναι σιλικόνης, μην ξεχάσετε να λαδώσετε καλά τις φόρμες.
H συνταγή δημιουργήθηκε στα πλαίσια των Food Blog Awards 2016 του Βήμα Gourmet
Στην εκτέλεση της συνταγής χρησιμοποίησα την κουζινομηχανή Chef Sense της εταιρίας Kenwood

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

10 σχόλια στο “Ντόνατ Φούρνου με άρωμα λεβάντας

  1. Μα λεβάντα στο γλυκό? πόση δημιουργικότητα !!! θα τα τιμήσω πιστεύω στο παιδικό πάρτι που έρχεται, όπως και κανά-δυο ακόμα συνταγές σου. Ελπίζω μόνο να τα καταφέρω. Δεν έχω φτιάξει ποτέ donuts, αλλά δείχνει πολύ απλό.. Ευχαριστώ Αθηνά

    • Χα χα σε ευχαριστώ!! Για παιδιά δεν ξέρω αν είναι η λεβάντα καθώς είναι ιδιαίτερο υλικό, θα σου πρότεινα να αντικαταστήσεις το ξύσμα λεμονιού με 1 κ.γ. βανίλια και να βάλεις το γάλα σκέτο!! Καλή επιτυχία στις ετοιμασίες σου Χρυσή!!

  2. Τα ντόνατς τα φτιάχνω αποκλειστικά στο φούρνο εδώ και αρκετά χρόνια. Και παρόλο που η υφή τους διαφέρει σε σχέση με αυτή των τηγανητών, θεωρώ ότι σε γεύση παραμένουν εξαιρετικά. Και το γεγονός ότι είναι πιο ελαφριά, μας δημιουργεί λιγότερες τύψεις!
    Τα ντόνατς σου είναι τόσο όμορφα, που μοιάζουν με ψεύτικα! Πολύ καλοσχηματισμένα και τόσο όμορφα επικαλυμμένα!
    Δεν μπορώ να φανταστώ τη γεύση θα έχουν με τη λεβάντα… δεν θυμάμαι να έχω χρησιμοποιήσει και ποτέ σε κάποιο γλυκό για να είμαι ειλικρινής.
    Αλλά τις λεμονάτες νότες τις λατρεύω! Σε φιλώ!

    • Εμένα να σου πω μου αρέσει καλύτερα η υφή των φουρνιστών… Η λεβάντα δίνει ένα φανταστικό λουλουδάτο άρωμα που δένει τέλεια με κάθε ζύμη…Το είχα πρωτοδοκιμάσει σε κεκάκια και ξετρελάθηκα! Πολλά φιλιά!!