spider-pinata-dsc_0134 spider-pinata-diy-cartoon-dsc_0136Και ναι καταφέραμε να φτιάξουμε τη δική μας πινιάτα! Δεν ξέρω για εσάς αλλά εμένα μου φαινόταν βουνό. Δεν το είχα τολμήσει ξανά έως τώρα αλλά ήθελα οπωσδήποτε να φτιάξω μία για το Halloween party μας (δείτε το εδώ). Έψαχνα λοιπόν, έψαχνα και πέτυχα αυτό το βιντεάκι στο youtube ! Και μετά εγένετο φως: Μα τί τέλεια ιδέα! Ένα χάρτινο φωτιστικό, λίγο γκοφρέ χαρτί και καθαριστές πίπας !! Σούπερ έυκολο!! Πάμε λοιπόν πως μπορούμε να φτιάξουμε βήμα βήμα τη δική μας πινιάτα αράχνης πανεύκολα! Απλά λίγη υπομονή θέλει να ξέρετε (το λέω να το ακούω γιατί πήγα να την παρατήσω και την ολοκλήρωσα με την πολύτιμη βοήθεια του Γιάννη) 

Βήμα 1ο 

spider-pinata-diy-dsc_0090Συγκεντρώστε τα υλικά σας: ένα χάρτινο φωτιστικό (ανάλογα με τα άτομα που θα είσαστε, για 8 παιδάκια χρησιμοποίησα ένα διαμέτρου 40εκ). Μαύρα σύρματα πίπας, μαύρο γκοφρέ (τα προμηθεύτηκα εδώ), μαύρο και πορτοκαλί χαρτί αφής (Τiger) και μαύρη κορδέλα (Jumbo). Ψαλίδι, κόλλα χειροτεχνίας και μάτια για την αράχνη σας (2 κύκλοι απο χαρτόνι διαμέτρου περ. 5εκ με ένα πιο μικρό μαύρο (το δικό μας ήταν από τσόχα) στη μέση είναι ό,τι πρέπει!). Και φυσικά τα δωράκια σας: εγώ επέλεξα σύμφωνα με το θέμα σοκολάτες και κουρδιστές κολοκύθες (Tiger) τα οποία έβαλα σε ατομικά σακουλάκια φαντασματάκια πάλι από το ίδιο κατάστημα. Και φυσικά αράχνες ψεύτικες (Jumbo). Αυτές ήταν απλά μέσα στην πινιάτα και περιφέρονταν ;). 

Βἠμα 2ο

spider-pinata-diy-dsc_0098 spider-pinata-diy-dsc_0099spider-pinata-diy-dsc_0105 spider-pinata-diy-dsc_0107 spider-pinata-diy-dsc_0109Στήστε το φωτιστικό, γύρτε το στο πλάι και γεμίστε με τα δωράκια. Κλείστε το κάτω μέρος (το πιο φαρδύ) του φωτιστικού με χαρτί αφής ή με μία χαρτοπετσέτα όπως έκανα εγώ, στερεώνοντας καλά με κολλητική ταινία. Στερώστε στο πάνω μέρος με την μαύρη κορδέλα ώστε να την κρεμάσετε όταν θα έρθει η ώρα να την σπάσετε. Γυρἰστε κάθετα το φωτιστικό.

Βήμα 3ο

spider-pinata-diy-dsc_0113Στερεώστε με κολλητική ταινία βαρέως τύπου τα σύρματα πίπας. Ο Γιάννης κατέληξε να ενώσει δύο δύο τα σύρματα με μαύρη ταινία ώστε να κάνει το εφέ του λυγισμένου ποδιού. Είχε μεγάλη πλάκα στο τελικό αποτέλεσμα.

Βήμα 4ο (προαιρετικό)

spider-pinata-diy-dsc_0117Θέλαμε να είναι εντελώς μαύρη η αραχνούλα μας χωρίς ουδένα λευκό κενό. Έτσι αποφασίσαμε με το Γιάννη να κολλήσουμε το χαρτί αφής επάνω σε όλη την επιφάνεια του φωτιστικού με αλευρόκολλα. Εάν ακολουθήσετε αυτό το βήμα θα χρειαστεί να αφήσετε μία μέρα να στεγνώσει καλά καλά η αλευρόκολα. Εάν δεν έχετε χρόνο (σας νοιώθω απόλυτα), προχωρήστε στο επόμενο βήμα απευθείας. 

Βήμα 5ο

spider-pinata-dsc_0095 spider-pinata-dsc_0094Κόψτε το χαρτί γκοφρέ σε μακρόστενες λωρίδες και ψαλιδίστε τις άκρες (το κομμάτι αυτό το έκανε ο Γιάννης και για να κερδίσει χρόνο έκοβε τις άκρες έχοντας όλη τη λωρίδα ενωμένη – do I make any sense?) Τις κολλάτε σε όλη την περιφέρεια του φωτιστικού. Κολλάτε τα μάτια, τον φιόγκο από πορτοκαλλί χαρτί αφής (καθώς εμάς ήταν και κοριτσάκι) και αν έχετε κέφια μπορείτε να κόψετε 2 τριγωνάκια για δόντια (τα έκανα με τη συσκευασία του φωτιστικού). 

spider-pinata-dsc_0092Έτοιμη η αραχνούλα σας! Καλό σπάσιμο !!!

Εάν μετά από αυτό εξακολουθεί να σας φαίνεται βουνό η κατασκεύη της (επίσης σας νοιώθω) μπορείτε κάλλιστα να παραγγείλετε μία χειροποίητη πινιάτα από τις αγαπημένες Ανθομέλι. 

Εγώ θα μας ευχηθώ και στην επόμενη τώρα που πήραμε φόρα !!! 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

5 σχόλια στο “Φτιάξτε Πινιάτα Αράχνη

    • Είδες τελικά;; Ναι είναι καλά ο Γιάννης! Εκεί πάνε τα συγχαρητήρια!! Γιατί εγώ από υπομονή τσου! Αλλά θα φτιάξω και μία χωρίς υπομονή χα χα !

  1. Αθηνά μου τώρα έπεσε στην αντίληψή μου αυτή σου η ανάρτηση! Σε ευχαριστούμε τόσο πολύ για την αναφορά! Να είσαι καλά και πάντα με κέφι και καλή διάθεση να ετοιμάζουμε τα πάρτυ στα χαρούμενα παιδιά μας! Τα φιλιά μου! Κάλη