mango sorbet mango sorbet mango sorbet mango sorbet Δεν ξέρω για εσάς, εγώ σίγουρα ψηφίζω το δεύτερο!! Ακόμα δεν έχουμε αρχίσει σχολείο καθώς είμαστε πια νηπιάκια οπότε είμαστε ακόμα σε καλοκαιρινούς ρυθμούς τουλάχιστον τα απόγευματα! Και αρνούμαι να δεχθώ ότι το καλοκαιράκι έφυγε ! Σε αυτό με βοηθάει και αυτό το σούπερ σορμπέ μάνγκο που η γεύση του είναι τόσο δροσερή και εξωτική που σε ταξιδεύει σε παραλίες, θάλασσα και άλλα τέτοια! Φέτος το καλοκαίρι είχε την τιμητική του. Το ανακάλυψα τυχαία στο σούπερ μάρκετ και του έδωσα και κατάλαβε !! Όποιος με ακολουθεί στο Instagram θα το έχει καταλάβει νομίζω… Και ήταν επιτέλους καιρός να το φτιάξω και μόνη μου! 

Ψηφίστε λοιπόν και εσείς μαζί μου καλοκαιράκι, εξάλλουμε ζούμε στο κατάλληλο κλίμα ! Βάλτε αυτό το τραγουδάκι δυνατά και διαβάστε την (εξαιρετικά απλή πραγματικά ) συνταγή ώστε να δροσιστείτε και εσείς με καλοκαιρινό τρόπο ; )

Καλό υπόλοιπο καλοκαιριού!! 

Καλοκαίρι τέλος ή μάγκο σορμπέ;

Ποσότητα: 2 με 3 μερίδες

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 ώριμο μάνγκο
  • 1 σφηνάκι σιρόπι σφενδάμου ή ρευστό μέλι σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σφηνάκι παγωμένο νερό
Οδηγίες
  1. Από το προηγούμενο βράδυ, καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα μάνγκο.
  2. Βάζουμε τα κομμάτι σε παγοθήκη.
  3. Την επόμενη μέρα βάζουμε στον επεξεργαστή τροφίμων όλα τα υλικά.
  4. Σε χαμηλή ταχύτητα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μία ενιαία παγωμένη μάζα. Θέλει περίπου 4 λεπτά οπότε υπομονή.
  5. Σερβίρουμε αμέσως ή φυλάσσουμε σε ειδικό δοχείο κατάψυξης.
  6. Αν το βάλουμε στην κατάψυξη, το βγάζουμε εκτός ένα πεντάλεπτο πριν το σερβίρουμε.

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 σχόλια στο “Καλοκαίρι τέλος ή μάνγκο σορμπέ;

  1. καλησπεραααα!!!! ω τελειο!!! τωρα που ειμαι στα ξενα θα παρω μαγκο να το δοκιμασω!!! ερωτηση αντι μελι τι αλλο να βαλω γτ εχω κ μια θηλαζουσα να ταισω;;;

    • Καλημέρα !! Αν δεν μπορείς να χρησιμοποιήσεις σιρόπι σφενδάμου, θα σου πρότεινα 1 κ.σ. καστανή ζάχαρη λιωμένη στο νερό και το νερό σε θερμοκρασία δωματίου τουλάχιστον…