caramel cheesecake DSC_0032 caramel cheesecake DSC_0044 caramel cheesecake DSC_0041 caramel cheesecake DSC_0036Το cheesecake το αγαπώ τρελά και όποιος έχει διαβάσει έστω και λίγο το μπλογκάκι μου θα το έχει καταλάβει. Το έχω δοκιμάσει με sneackers, φράουλα, το κλασικό (εννοείται αν και δεν το έχω ανεβάσει ακόμα), σε παγωτό σε όποια παραλλαγή μπορείς να φανταστείς! Αυτό που κυρίως αγαπώ σε αυτό το γλυκό είναι ότι οι επιλογές είναι αμέτρητες. Φαντασία να έχεις και οι παραλλαγές φτάνουν στο άπειρο! Το συγκεκριμένο στις οθόνες μας το σκάρωσα για τα γενέθλια της μανούλας μου τον Μάιο ! Η μανούλα είναι ένα κλασικό Ταυράκι που λατρεύει τα γλυκά αλλά από την άλλη δεν της αρέσουν τα σοκολατένια (άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου) ! Οπότε αυτό ήταν ό,τι έπρεπε! Η καραμέλα στην κορυφή και οι μαρέγκες έκαναν τη διαφορά πιστεύω! Μετά την δική μου εμπειρία συνιστώ να μην βάλετε τις μαρέγκες στο ψυγείο αλλά να τις διακοσμήσετε τελευταία στιγμή για πιο τραγανό αποτέλεσμα!! 

Χρόνια πολλά μανούλα να σε χαιρόμαστε να είσαι πάντα καλά να αγαπιέστε με πάθος με την εγγονούλα σου !!

Caramel Cheesecake

Ποσότητα: 1 στρογγυλή φόρμα 24εκ

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 4 ασπράδια αυγού (160γρ)
  • 1 και ¾ κούπα (417γρ) λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • ½ κ.γ. κρεμόριο
  • 4 κ.σ. νισεστές
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 250γρ digestive
  • 100γρ λιωμένο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500γρ ανάλατο τυρί κρέμα
  • 250γρ τυρί ρικότα
  • 500ml φυτική κρέμα ζαχαροπλαστικής
  • ¾ κούπας λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
Οδηγίες
  1. Σε μία κατσαρόλα με μπόλικο νερό (πάντα να σκεπάζει το κουτί) βράζουμε το ζαχαρούχο για μίαμιση ώρα σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 120 βαθμούς Κελσίου αέρα
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα 217γρ ζάχαρης με το αλάτι, το νισεστέ και το κρεμόριο
  4. Σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ (σας συνιστώ καθιστό μίξερ) χτυπάμε τα ασπράδια αυγών μέχρι να αρχίσουν να γίνονται λευκά και στη συνέχεια προσθέτουμε σαν βροχή το μίγμα ζάχαρης.
  5. Η μαρέγκα είναι έτοιμη όταν γυρνάμε ανάποδα το μπολ του μίξερ και δεν τρέχει.
  6. Στρώνουμε ένα μεγάλο και ρηχό ταψί φούρνου με λαδόκολλα
  7. Γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής ή άλλη από γερό πλαστικό (χρησιμοποίησα μία μεγάλου μεγέθους με ζίπερ) και κόβουμε την ακρούλα της σακούλας.
  8. Επάνω στη λαδόκολλα σχηματίζουμε στρογγυλές μυτούλες μαρέγκας απλά τραβώντας προς τα πάνω το μίγμα με τη σακούλα ώστε να κάνει μυτούλες.
  9. Ψήνουμε για περίπου 90 λεπτά
  10. Στο μούλτι κάνουμε σκόνη τα digestive
  11. Ανακατεύουμε τα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) και το απλώνουμε στη βάση μίας στρογγυλής φόρμας διαμέτρου 24εκ με αποσπώμενο δακτύλιο.
  12. Χτυπάμε την κρέμα στο μίξερ να γίνει σαντιγύ
  13. Προσθέτουμε τα τυριά με την υπόλοιπη (200γρ) ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μικρή ταχύτητα μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα.
  14. Επάνω από το μπισκότο απλώνουμε το μίγμα τυριών
  15. Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσει όλο το βράδυ
  16. Τρεις ώρες τουλάχιστον πριν το σερβίρουμε απλώνουμε την καραμέλα επάνω από το cheesecake.
  17. Καίμε τις μαρέγκες με ένα φλόγιστρο ή ψήνοντας για ένα δεκάλεπτο στο γκριλ του φούρνου
  18. Στολίζουμε την επιφάνεια του γλυκού με τις πιο εμφανίσιμες μαρέγκες, αφαιρούμε το δακτύλιο και σερβίρουμε αμέσως

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

12 σχόλια στο “Caramel Cheesecake

  1. Η κρέμα δείχνει φοβερά αφράτη και ανάλαφρη και μου αρέσει πολύ που το cheesecake σου έχει τόσο ύψος!
    Οι μαρέγκες και η καραμέλα το κάνουν πολύ κομψό και υπερνόστιμο φυσικά!
    Σε φιλώ πολύ!

  2. Θα ήθελα πολύ να το δοκιμάσω…φαίνεται τόσο λαχταριστό!!! Κι εμένα μου αρέσουν πολύ τα cheesecake, αν και έχω δοκιμάσει μόνο το κλασικό με τη φράουλα!χιχιχι