diy easter egg sew kit DSC_0063 diy easter egg sew kit DSC_0005 DIY Sew Egg Kit diy easter egg sew kit Ομολογώ ότι είμαι πανάσχετη σε ό,τι αφορά το ράψιμο. Έχοντας μία μητέρα επαγγελματία μοδίστρα επαφίεμαι σε εκείνη σε ό,τι αφορά ράψιμο, κόντεμα, επιδιόρθωση. Όχι ότι η γυναίκα δεν έχει προσπαθήσει να με διδάξει. Πολλές φορές και πλέξιμο και κέντημα και ράψιμο. Οι προσπάθειες της δεν είχαν μεγάλη επιτυχία καθώς δεν το πολυέχω… το έχω αποδεχθεί. 

Όταν λοιπόν μου έστειλαν το κιτ ραψίματος από το Ψαλίδι και Κορδέλα είχα λίγο τρομοκρατηθεί. Αποφάσισα όμως αυτή την φορά να μην τρέξω στην εύκολη λύση (aka μαμά ) αλλά να κάνω την προσπάθειά μου και ό,τι βγει. Και έχω να πω ότι το καταευχαριστήθηκα, τα έραψα στη βεράντα μου ένα ηλιόλουστο Σάββατο όπου η μικρή μου έπαιζε στον κήπο και εγώ απολάμβανα το smoothie μου ( συνταγή προσεχώς). Ζήλεψα και τις χρυσοχέρες φιλενάδες μου Μάρω, Ζίνα και Ελένη και αποφάσισα να κάνω αναλυτικό tutorial. 

Ανοίγοντας τη χαριτωμένη συσκευασία, θα βρεις ό,τι χρειάζεσαι. Ομολογώ ότι εμένα η κλωστή δεν μου έφτασε καθότι και ατζαμού, οπότε ας έχετε λίγη επιπλέον λευκή κλωστή εύκαιρη. Τα extra εργαλεία που χρειάστηκα είναι ελάχιστα: ένα ψαλίδι, μία βελόνα και 4 καρφίτσες. 

Έκοψα το πατρόν που δίνουν στις οδηγίες και αφού δίπλωσα το ύφασμα στη μέση έκοψα τα αυγά μου ως εξής: χρησιμοποίησα το πατρόν για το πρώτο και στο δεύτερο χρησιμοποίησα ως οδηγό το πρώτο υφασμάτινο αυγό ώστε να είναι όμοια, στηρίζοντας το πρώτο κομμένο ύφασμα με καρφίτσες. Έβαλα προς τα μέσα την καλή πλευρά και αφού έραψα κατά 3/4 και στήριξα το κορδόνι που τα κρεμάμε στην κορυφή, το γύρισα στην καλή πλευρά και γέμισα με τη μισή γέμιση. Μετά έκανα (απόπειρα) κρυφοβελονιάς ώστε να ράψω και το υπόλοιπο (δείτε τις 2 τελευταίες φωτό). Μετά δένεις ένα φιόγκο με την κορδέλα που επίσης περιλαμβάνεται στο κιτ επαναλαμβάνεις τη διαδικασία για το δεύτερο και είναι έτοιμα!! Δεν έχουν πολλή πλάκα ( το κιτ μπορείτε να το βρείτε εδώ) ; Σε βάζουν και στο κλίμα των ημερών. Άσε που είναι και χαλαρωτικό να ράβεις… μήπως να αναθεωρήσω για το ράψιμο;

diy easter egg sew kit DSC_0029

diy easter egg sew kit 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

8 σχόλια στο “Πασχαλινό DIY SEW EGG KIT

  1. για καποιο λογο που δεν θυμαμαι τωρα…ειχα χασει αυτη την αναρτηση…ναι…δεν παω καλα, το ομολογω! υπεροχη ιδεα και εσυ χρυσοχερα!!!!