Rich Flavored Chocolate Panna Cotta Rich Flavored Chocolate Panna Cotta Rich Flavored Chocolate Panna Cotta Rich Flavored Chocolate Panna Cotta Rich Flavored Chocolate Panna Cotta Φτάσαμε λοιπόν και στη Μεγάλη Εβδομάδα, σχεδόν χωρίς να το πάρω είδηση… Και εννοείται ότι συνεχίζω ακάθεκτη στη σοκολάτα και στα γλυκά, αυτή τη φορά σε κάτι μη νηστίσιμο. Η κλασική πανακότα είναι από τα λευκά γλυκά που λατρεύω! Τόσο φίνα και δροσερή πάντα είναι το απόλυτο επιδόρπιο σε ένα καλό γεύμα ! Την σοκολατένια εκδοχή δεν την είχα δοκιμάσει ποτέ, και η φόρμα Armony της Silikomart μου έδωσε την αφορμή (καλέ έκανα ρίμα!). Η πανακότα μου στολίστηκε με φρέσκιες φράουλες και πλέον, σκέφτομαι σοβαρά να γίνει το επιδόρπιο στο πασχαλιάτικο τραπέζι μας. Δροσερό, σοκολατένιο και με φράουλες γίνεται εύκολα και απλά από το προηγούμενο βράδυ, τι καλύτερο; Πάμε να δούμε πώς να την φτιάξουμε εύκολα για το πασχαλιάτικο τραπέζι μας; 

Πανακότα Σοκολάτας

Ποσότητα: φόρμα 22 εκατοστών

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος (πλήρη λιπαρά)
  • 2 φακελάκια ζελατίνης ( 20γρ εναλλακτικά 12 φύλλα ζελατίνης)
  • 400γρ σοκολάτα κουβερτούρας (65% κακάο)
  • 200γρ κρυσταλλική ζάχαρη
  • 10 φράουλες μεσαίου μεγέθους (αν είναι μεγάλες τις κόβουμε στα δύο)
Οδηγίες
  1. Μαλακώνουμε τη ζελατίνη σε λίγο κρύο νερό
  2. Σε μία μεσαία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά λιώνουμε τη σοκολάτα και τη ζάχαρη στην κρέμα γάλακτος
  3. Λιώνουμε τη ζελατίνη στο μίγμα ανακατεύοντας συνεχώς
  4. Σε μία στρογγυλή πιατέλα τοποθετούμε τη φόρμα μας
  5. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα
  6. Με ένα μαχαιράκι σάμε τις φουσκαλίτσες που τυχόν έχει το μίγμα μας
  7. Παγώνουμε για ένα ολόκληρο βράδυ
  8. Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε το κοτσάνι.
  9. Ξεφορμάρουμε στην πιατέλα την πανακότα και στολίζουμε με τις φράουλες
  10. Συντηρούμε στο ψυγείο
Σημειώσεις
Τη φόρμα Armony μπορείτε να την βρείτε στην Ελλάδα εδώ
Ευχαριστώ πολύ την εταιρία Silikomart για την προσφορά του προϊόντος.

 

Rich Flavored Chocolate Panna Cotta
[ssba]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

20 σχόλια στο “Πανακότα Σοκολάτας

  1. Πόσο όμορφη Αθηνούλα!!!! Φτιάχνω συνήθως την λευκή εκδοχή και την αγαπάμε οικογενειακώς. Αύριο θα ερθει η μεγάλη μου βαπτιστήρα που αγαπάει πανακότα. Λέω να φτιάξω λοιπόν τη δική σου και να της κάνω έκπληξη!!! Ερώτηση: συνήθως στη λευκή βάζω απο πανω μαρμελάδα φράουλα. Σε αυτή θα ταιριάζει; Σε περίπτωση που δεν βάλω ολόκληρες μιας κ δεν έχω την υπέροχη αυτή φόρμα;
    Το κακό είναι βέβαια ότι εγώ θα νηστεύω και δεν θα μπορώ να τη δοκιμάσω!!!

    • Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια Δημητρούλα!! Η σοκολάτα με την φράουλα κάνουν σούπερ συνδυασμό !! Νομίζω ότι θα ταιριάζει αν και θα σου πρότεινα να την κάνεις στα κλασικά ατομικά φορμάκια και όταν την σερβίρεις να βάλεις από μία φράουλα για πιο καθαρές γεύσεις!! 😉 Αναμένω εντυπώσεις από την βαπτιστήρα!! Πολλά φιλιά !!

  2. Λαχταριστή! Ό,τι πρέπει για το πασχαλινό τραπέζι!
    Και πολύ εύκολο γλυκό, με ελάχιστο περιθώριο λάθους…
    Σοκολάτα – φράουλα, ασυναγώνιστος συνδυασμός!

  3. Τι ωραία ιδέα. Σοκολατένια πανακότα δεν έχω δοκιμάσει ποτέ αλλά είμαι σίγουρη οτι θα μου αρέσει αφού έχω μια ιδιαίτερη προτίμηση στη σοκολάτα. Οι φράουλες δε είναι ο ιδανικός συνδυασμός θα έλεγα. Καλό Πάσχα!

  4. Μα πόσο εύκολο!!!
    Έχω κι εγώ την ίδια αδυναμία για οποιαδήποτε λευκή κρέμα, αλλά με την σοκολατένια νομίζω θα ξετρελαθώ.
    Μπαίνει στα pins μου.Καλό Πάσχα!