avocado egg DSC_0062 avocado egg DSC_0058 avocado egg DSC_0055 avocado egg DSC_0080

Πώς περάσατε το τριήμερο; Ελπίζω να τα περάσατε σούπερ με ανθρώπους που αγαπάτε! Εμείς είπαμε να απολαύσουμε το πολυαγαπημένο μας χωριό (σας έχω μιλήσει για αυτό εδώ) και να γεμίσουμε λίγο τις μπαταρίες μας και να καθαρίσουμε τα πνευμόνια μας. Βέβαια καταφέραμε να γυρίσουμε και κανένα κιλό βαρύτεροι, επιβεβαιώνοντας το πόσο ωραία περάσαμε. Όσοι ακολουθείτε τη σελίδα του blog στο instagram θα είδατε λίγες από τις όμορφες εικόνες που είδαμε αυτές τις μέρες. 
 
Επιστρέφοντας λοιπόν στο κλεινόν άστυ, είπαμε να δοκιμάσουμε και κανένα φαγητάκι λίγο πιο ελαφρύ έτσι για να ελαφρώσουμε λίγο και τις τύψεις μας για την γαστρονομική μας κραιπάλη 😉 Το γεύμα αυτό μπορεί να δοκιμαστεί ως πρωινό, μεσημεριανό και βραδυνό. Είναι ελαφρύ, χαμηλό σε υδατάνθρακες, και γενικά προσφέρεται για μία λίγο πιο ελαφριά διατροφή μη θυσιάζοντας φυσικά τη νοστιμιά! 
 
Ακολουθεί η συνταγή ώστε να το δοκιμάσετε και εσείς! 
 
 
Αυγό σε αβοκάντο

Ποσότητα: 1 μερίδα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 1 ώριμο αβοκάντο
  • 1 μικρού μεγέθους αυγό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. λάδι
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220 βαθμούς αντιστάσεις πάνω κάτω
  2. Κόβουμε περιμετρικά το αβοκάντο και το στρίβουμε ώστε να το κόψουμε στη μέση
  3. Με ένα κουταλάκι αδειάζουμε τη σάρκα από το αβοκάντο (αφήνοντας μία λεπτή στρώση) και τη βάζουμε σε ένα μπολάκι. Αμέσως περιχύνουμε με το λεμόνι την σάρκα του αβοκάντου
  4. Σπάμε με προσοχή το αυγό στο αβοκάντο.
  5. Αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τα γούστα μας
  6. Ψήνουμε σε ένα πυρέξ για 15 με 20 λεπτά
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Γράψτε απάντηση στο Katerina Konstantinou Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

16 σχόλια στο “Αυγό σε αβοκάντο

  1. Εύκολη και υγιεινή νοστιμιά!
    Η αλήθεια είναι ότι παρόλο που και τα δύο υλικά μου αρέσουν, δεν μπορώ να φανταστώ πώς είναι η γεύση τους όταν συνδυαστούν!
    Ενδιαφέρον πείραμα για το ΣΚ λοιπόν!
    Σε φιλώ!

  2. Έχω φάει αβοκάντο δυο τρεις φορές, κι αυτό μέσα σε πράσινη σαλάτα! Η συνταγή όμως Αθηνά μου είναι δελεαστική, θα ήθελα πολύ να τη δοκιμάσω…ίσως μέσα στο Σ/Κ! φιλιά πολλά

  3. Φαίνεται απίστευτος συνδυασμός Αθηνά μου! Θα το δοκιμάσω οπωσδήποτε! Να σε ρωτήσω με τη σάρκα που έβγαλες έκανες κάποια τσαχπινιά; Σαν να βλέπω κάτι λαχταριστό στις φωτογραφίες!