asparagus egg DSC_0004 asparagus egg DSC_0013 asparagus egg DSC_0019 asparagus egg DSC_0007 asparagus egg DSC_0025 asparagus egg DSC_0021Η εβδομάδα μου είναι φανταστική, ανεπανάληπτη. Ψήνομαι από προχθές στον πυρετό, ανήμπορη να κάνω το οτιδήποτε, πέραν ιατρικών επισκέψεων και εξετάσεων. Έτσι στάθηκε αδύνατο να τηρήσω το ραντεβού μας της Τετάρτης. Βρήκα λοιπόν την ευκαιρία τώρα που είμαι υπό την επήρεια του αντιπυρετικού να γράψω γρήγορα γρήγορα αυτή την πολύ απλή και συνάμα νόστιμη detox και low carb συνταγή. Αποτοξίνωση δεν σημαίνει έλλειψη γεύσης. Και τώρα που σας έδειξα και το κολπάκι για πανέυκολα αυγά ποσέ εδώ ποιός μας πιάνει! Ανακάλυψα τυχαία και αυτό το ελαιόλαδο το οποίο ενώ δεν είναι τόσο έντονο στη γεύση, δίνει μία έξτρα νοστιμιά! Πάμε για νόστιμη αποτοξίνωση λοιπόν!

Υ.Γ. A επίσης να σας ευχαριστήσω όλους για τη συμμετοχή σας στο διαγωνισμό και να σας πω ότι οι τυχερές είναι η Despina D.(κερδίζει την ποδιά ) και η Elena M. (κερδίζει τον σκούφο) ! Εύχομαι να χαρείτε τα δωράκια σας και να περάσετε φανταστικές στιγμές με τους δικού σας μικρούς σεφ!

Αυγό Ποσέ με σπαράγγια

Ποσότητα: 1 μερίδα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • 4 σπαράγγια
  • 1 αυγό
  • 2 κ.γ. ελαιόλαδο
  • ½ κ.γ. αποξηραμένο σχοινόπρασο (chives)
  • αλάτι
Οδηγίες
  1. Πλένουμε τα σπαράγγια και κόβουμε το κάτω σκληρό μέρος.
  2. Σε μία μεσαία κατσαρόλα βάζουμε ¼ νερό και φέρνουμε σε σημείο βρασμού
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία
  4. Κόβουμε ένα κομμάτι διάφανης μεμβράνης και το βάζουμε σε ένα μικρό μπολάκι με τις άκρες να προεξέχουν αρκετά
  5. Λαδώνουμε με τη μία κουταλιά του γλυκού ελαιόλαδο το εσωτερικό της μεμβράνης
  6. Σπάμε το αυγό μέσα στη μεμβράνη και το αλατίζουμε
  7. Κάνουμε τη μεμβράνη ένα μπουκί και τη βάζουμε στο νερό που σιγοβράζει
  8. Βράζουμε για ακριβώς 3 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά
  9. Εν τω μεταξύ λαδώνουμε τα σπαράγγια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στην ψηστιέρα (του τοστ) ή στο γκριλ του φούρνου για 5 λεπτά ή ανάλογα με το πόσο θέλουμε να κρατάνε.
  10. Για να σερβίρουμε βάζουμε από κάτω τα σπαράγγια, κόβουμε με ένα ψαλίδι χαμηλά το πουγκί που φτιάξαμε με την μεμβράνη και τοποθετούμε το αυγό με το άνοιγμα προς τα κάτω.
  11. Με προσοχή τραβάμε την μεμβράνη και βάζουμε μισή κουταλιά chives
Σημειώσεις
Προσοχή η μεμβράνη να είναι κατάλληλη για επαφή με τρόφιμα

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

22 σχόλια στο “Αυγό Ποσέ με σπαράγγια

  1. Μπράβο στην αντοχή σου να κάνεις ανάρτηση.. Φοβερή.. Περαστικούλια σου και καλή ανάρρωση.. Όσο για τη συνταγή… πρέπει εκτός του ότι φαίνεται ωραία πρέπει να είναι γευστικότατη.. λατρεύω τα σπαράγγια αλλά και τα αυγά και η αλήθεια είναι ότι δεν τα έχω δοκιμάσει σε συνδυασμό.. Καληνυχτούδια!

    • Καλά η συνταγή έγινε πριν αρρωστήσω εννοείται! Χαίρομαι που σου αρέσει! Τα αυγά με τα σπαράγγια είναι κλασικός συνδυασμός και ταιριάζουν πολύ μεταξύ τους. Πολλά φιλιά!

  2. Αθηνα ελπίζω να αναρρώνεις και να αισθάνεσαι ήδη καλύτερα! Ή μητέρα μου μας έφτιαχνε σπαράγγια ομελέτα και πολύ μου άρεσε! Ή αλήθεια είναι ότι έχω χρόνια να φάω αυτό το φαγητό, οπότε ή συνταγή σου μπαίνει στα υπόψη! Περαστικά και πάλι και φιλιααααα!

    • Είμαι ήδη πολύ καλύτερα Σωτηρία μου, σε ευχαριστώ!! Είναι μία παραλλαγή της κλασικής ομελέτας με σπαράγγια! Θα χαρώ πολύ να τα δοκιμάσεις! Πολλά φιλιά!

  3. τόσο απλό μα τόσο νόστιμο φαγητό! αγαπώ πολύ τα σπαράγγια και με τα αυγά ταιριάζουν πολύ.
    μπράβο βρε Αθηνούλα που έβαλες ανάρτηση! πιστή στο καθήκον 🙂
    περαστικά! εύχομαι να νιώθεις ήδη καλύτερα!
    σε φιλώ

  4. Περαστικά βρε κορίτσι, ελπίζω να αισθάνεσαι καλύτερα.
    Έχει τόσες πολλές ιώσεις φέτος, που νομίζω ότι όσο και να προσέχει κάποιος, είναι πρακτικά αδύνατο να μην αρρωστήσει κάποια στιγμή.
    Αυγά ποσέ πρέπει κι εγώ να μάθω κάποια στιγμή 🙂
    Προς το παρόν τα έχω πάρει με πολύ κακό μάτι!
    Ωραίο και το αρωματικό ελαιόλαδο, θα ήθελα να το δοκιμάσω!
    Φιλιά

    • Ευχαριστώ πολύ Ερμιόνη είμαι ήδη πολύ καλύτερα! Νομίζω φέτος βοήθησε και ο καιρός και έχουμε μεγάλη έξαρση! Τα αυγά ποσέ με το κολπάκι της μεμβράνης είναι απλά πανεύκολα! Φιλιά, καλό βράδυ 🙂