peanutbutter cookie DSC_0021

peanutbutter cookie DSC_0014

peanutbutter cookie DSC_0024

peanutbutter cookie DSC_0001

Τα συγκεκριμένα μπισκοτάκια θα τα χαρακτήριζα και λίγο μπάρες δημητριακών (θα μπορούσαν να είναι εύκολα). Είναι απαλά και πλούσια σε γεύση. Το φυστικοβούτυρο και το αυγό κάνουν περιττή τη χρήση του αλευριού οπότε μπορούν εύκολα να καταναλωθούν από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη. Οι νιφάδες βρώμης (χωρίς γλουτένη εννοείται) τα κάνουν έξτρα τραγανά. Έχω να πω ότι ταιριάζουν σούπερ με τον πρωινό μας καφέ κακώς τα φωτογράφισα με γάλα 🙂 . Πάμε να δούμε τη συνταγή; 

Μπισκότα χωρίς αλεύρι με κομματάκια σοκολάτας

Ποσότητα: 15 με 16 μπισκότα

Χρόνος προετοιμασίας
Χρόνος μαγειρέματος
Συνολικός χρόνος
 
Συστατικά
  • ⅔ κούπας (125γρ) νιφάδες βρώμης χωρίς γλουτένη
  • 1 κ.γ. baking soda
  • 340γρ απαλό φυστικοβούτυρο
  • ⅔ κούπας (235γρ) καστανή κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1½ κ.γ. εσάνς βανίλιας
  • ⅔ κούπας (137γρ) σταγόνες λευκής και σκούρας σοκολάτας
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 185 βαθμούς αέρα
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τις νιφάδες βρώμης με το baking soda και το αφήνουμε στην άκρη
  3. Στο μίξερ μας ανακατεύουμε την καστανή ζάχαρη με το φυστικοβούτυρο μέχρι να ενωθούν καλά
  4. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο μίγμα
  5. Προσθέτουμε τις νιφάδες βρώμης και τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να πάνε σε όλο το μίγμα
  6. Απλώνουμε μία λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί φούρνου
  7. Με μία κουτάλα παγωτού κάνουμε χοντρές μπαλίτσες και τις απλώνουμε σε απόσταση μεταξύ τους
  8. Ψήνουμε για 9 με 10 λεπτἀ
Σημειώσεις
Η συνταγή είναι προσαρμοσμένη από αυτήν εδώ

 

peanutbutter cookie letters DSC_0011

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

35 σχόλια στο “Μπισκότα χωρίς αλεύρι με κομματάκια σοκολάτας

  1. Θρεπτικότατο! Με τέτοιες υγιεινές και νόστιμες συνταγές είμαστε σίγουροι ότι τα παιδιά μας τρέφονται σωστα!

  2. Μοιάζουν πεντανόστιμα!Θα τα δοκιμάσω σίγουρα! Η φωτογράφιση σου είναι τέλεια, γιατί σου έρχεται να απλώσεις το χέρι να τα φας τώρα!!
    μας άνοιξες την όρεξη!! Καλές δημιουργικές μέρες 🙂

  3. Με γειααααααααααα!!!!!!!!!!!!! Υπέροχο, μοντέρνο, μίνιμαλ…. για το μπλογκ μιλάω!!! Καλορίζικο Αθηνούλα και ότι καλύτερο εύχομαι… τα μπισκοτάκια λαχταριστά και οι φωτογραφίες σε κάνουν να απλώσεις το χέρι και να τσιμπήσεις ένα… φιλάκια

    • Θα έρθω να συμφωνήσω Λίλια!! Βέβαια πήγαιναν τόσο τέλεια με τον πρωινό μου καφέ που προσωπικά μου άρεσαν καλύτερα έτσι!!! Φιλιά πολλά και καλημέρες!

  4. Η εικόνα και μόνο με έπεισε ότι πρέπει να δοκιμαστούν Αθηνούλα! Θα τα φτιάξω μέσα στο Σ/Κ για να πάρει κι ο μεγάλος στο νηπιαγωγείο! Ευχαριστούμε για την ωραία ιδέα! φιλάκια

  5. Ακόμα κι εγώ που δεν τρώω μπισκότα (περιέργειες το ξέρω) τα ζήλεψα!!! Ίσως έχει να κάνει το γεγονός πως είναι χωρίς αλεύρι και φέρνουν περισσότερο σε μπάρες δημητριακών όπως λες κι εσύ! Εύγε φυσικά και για τις υπέροχες φωτογραφίες. Φιλιά πολλά!

  6. 2 συνταγες σου εχω φτιάξει και οι 2 επιτυχημένες!! Πολυ νόστιμα! Άραγε θερμιδικα να αντικαθιστούν ας πούμε 1 μπάρα δημητριακών δηλαδη 90-100 θερμίδες; Τι σου λεω τωρα;! Απλα θελω βα δω ποτε θα τις καταναλώνω

    • Καλησπέρα Δέσποινα !! Πάρα πολύ χαίρομαι που σου αρέσουν οι συνταγές μου 🙂 ! Χμ θερμιδικά δεν νομίζω να απέχουν και πολύ από τις μπάρες αλλά και πάλι δεν είμαι και τόσο σίγουρη! Εγώ πάντως σαν μπάρες τις μέτρησα!

  7. Καλημέρα 🙂
    Χθες έφτιαξα τα μπισκότα και το μίγμα μου βγήκε κάπως στεγνό, πρόσθεσα λίγο ταχίνι για να μπορέσω να τα πλάσω μπαλίτσες. Ομολογώ ότι έγιναν πεντανόστιμα αλλά πάλι έσπαγαν έυκολα όταν τα έτρωγα.Έτσι πρέπει να είναι ή έκανα κάτι λάθος?
    Υ.Γ.Να πω την αμαρτία μου… έβαλα φυστικοβούτυρο με κακάο, δεν ξέρω μήπως «φταίει» αυτό???…

    • Καλημέρα Ιωάννα!! Καταρχήν σε ευχαριστώ πολύ που δοκίμασες τη συνταγή μου, με χαροποιεί ιδιαίτερα!! Το φυστικοβούτυρο πρέπει να είναι αρκετά κρεμώδες ώστε να έχεις μία καλή ζύμη!! Το ότι σπάνε εύκολα ειδικά την πρώτη ημέρα δεν είναι πρόβλημα και εμένα μου έσπαγαν, γι αυτό τα χαρακτήρισα και λίγο μπάρες δημητριακών. Τη δεύτερη ημέρα ήταν πολύ πιο συμπαγή! Τρίτη μέρα να σου πω είχαν τελειώσει οπότε δεν ξέρω να σου πω πώς γίνονται τότε! Χμ δεν ξέρω πώς μπορεί να είναι το φυστικοβούτυρο με κακάο δεν το έχω δοκιμάσει… Πάντως η ζύμη πρέπει να είναι γυαλιστερή και αρκετά «λαδερή» ! Ελπίζω να βοήθησα, την καλημέρα μου 🙂