Επιστρέψαμε λοιπόν για τα καλά στη βάση μας. Με φορτισμένες μπαταρίες, όμορφες εικόνες και αναμνήσεις. Αν ακουλουθείτε το μπλογκ στο Instagram ή στο Facebook θα είδατε πολλές από τις πολύ όμορφες στιγμές μας. Δεν έλειψαν βέβαια και τα απρόοπτα (2 λάστιχα σε 10 ημέρες σε φορτωμένο αυτοκίνητο, ξέχασα ΟΛΑ τα καλλυντικά μου στην Αθήνα, έβγαλα δερματικά κ.α. ) αλλά ήμασταν τόσο αποφασισμένοι να περάσουμε καλά που τίποτα δεν μας πτόησε! Είμαστε λοιπόν έτοιμοι (λέμε τώρα) για τον χειμώνα που έπεται. Σκοπεύω να κάνω και ένα foodie αφιέρωμα στις διακοπές μας αλλά είπα πρώτα να σας γλυκάνω με ένα πανεύκολο παγωτάκι (ακόμα καλοκαίρι δεν είναι ε;;;) που φτιάχνεται χωρίς παγωτομηχανή και το οποίο έχει τη γεύση ενός από τα πολυαγαπημένα μου γλυκά: cheesecake. Το μπισκοτάκι και τα μύρτιλα πραγματικά του έδωσαν μία σούπερ γεύση και αν με άφηναν οι τύψεις μου θα καταβρόχθιζα όλο το δοχείο!  Πάμε να δούμε τη συνταγή;

 
 
 
Παγωτό cheesacake με μύρτιλα
Σερβίρει 8
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397γρ)
  2. 300ml ξινόγαλα
  3. 160γρ φρέσκα ή αποψυγμένα μύρτιλα
  4. 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη
  5. 8 μπισκότα digestive (110γρ)
  6. 50 γρ ανάλατο βούτυρο λιωμένο
Οδηγίες
  1. Στο μίξερ μας βάζουμε το ζαχαρούχο με το ξινόγαλα και ανακατεύουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά.
  2. Στο μούλτι τρίβουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο, τρίβοντάς το με το χέρι ώστε να κάνουμε χοντροκομμένα ψίχουλα.
  3. Καθαρίζουμε το μούλτι και προσθέτουμε τα μύρτιλα με τη ζάχαρη άχνη και επίσης ανακατεύουμε για λίγο ώστε να είναι τα φρούτα χοντροκομμένα.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα του μίξερ σε ένα δοχείο κατάλληλο για κατάψυξη.
  5. Με μία ελαστική σπάτουλα (μαρίζ) προσθέτουμε στο μίγμα τα μπισκότα και τα μύρτιλα με απαλές κινήσεις και σε όλο του το μήκος.
  6. Καταψύχουμε και το παγωτάκι μας είναι έτοιμο!!
Σημειώσεις
  1. η ποσότητα παγωτού που προκύπτει είναι περίπου 600γρ.
Craft Cook Love http://www.craftcooklove.gr/
 

 

 
 
 
 
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

40 σχόλια στο “Παγωτό Cheesecake με μύρτιλα και χωρίς παγωτομηχανή

  1. Σκέτη κόλαση το παγωτάκι!! Φέτος δεν πρόλαβα να φτιάξω…μήπως είναι ευκαιρία με αυτήν την συνταγή;; Χαίρομαι που γέμισατε μπαταρίες,όσο για τις μικροαναποδιες,ευτυχώς δεν ήταν κάτι σοβαρό!φιλιά!!!!

  2. Καλωσόρισες Αθήνα μου και ευχομαι ένα καλό χειμώνα ( αν και είναι νωρίς ακόμα) κρίνοντας από τις υπέροχες φωτό σου σίγουρα και το παγωτό σου θα είναι νοστιμότατο…αυτό το χρυσό κουταλάκι με κέρδισε…φιλακια πολλά και την καλημέρα μου!

    • Σε ευχαριστώ πολύ Μαίρη μου…. και μία μικρή αποκάλυψη: πρόκειται για πιρούνι χα χα !! Είναι από το Zara Home και έχει κουτάλι απλά με μικρότερη λαβή! Φιλιά πολλά!

  3. Πέτυχες την αγαπημενη μου γέυση για χρόνια σε παγωτο!!! Από τις πλεον ακριβες γευσεις για να αγοράσεις και σιγουρα θα προτιμουσα να εχω χειροποιητο στην καταψυξη. Απο μικροαναποδιες αυτό το καλοκαίρι αλλο τίποτα οπότε να μαστε καλά και ολα τα στραβά πίσω μας. Φιλάκια πολλά.

  4. Μπράβο που δεν πτοηθήκατε και συνεχίσατε ακάθεκτοι, ίσως έτσι να εκτιμήσατε καλύτερα τις στιγμές που ακολούθησαν. Ότι πρέπει το γρήγορο παγωτάκι για να επανερχόμαστε σιγά σιγά στην κουζίνα.

  5. οι μαγικες λεξεις μυρτιλα και χωρις παγωτομηναχη, με κερδισαν ηδη! Και μολις ειδα ότι απλα το βαζεις καταψυξη και περιμενεις…το αγαπησα διπλά! pin η συνταγη και παμε για υλικα το απογευμα!

  6. Λοιπόν, τελικά το έχω παρατηρήσει…τα λάστιχα (όπως και οι λάμπες του αυτ/του) σκάνε δυο δυο…χαχα
    Ξέρεις πόσο μ'αρέσουν τα μύρτιλλα και αυτό το παγωτάκι σου είναι υπέροχο, όπως κ το πιρούνι!!
    Περιμένουμε foodie ρεπορτάζ από Corfu… φιλιά!

    • Άστα γενικά άμα αρχίσει λίγο ο κύκλος της γκαντεμιάς κάνεις αμάν να τον κλείσεις!! Εμείς τον κλείσαμε με πολλή πολλή θετική ενέργεια φέτος!! Είδες που το έπιασες το πιρούνι!! (συχνάζουμε και στα ίδια μαγαζιά προφανώς!! ) Το ετοιμάζω με μεγάλη χαρά το οδοιπορικό μας!! Φιλιά!

  7. Απίθανες φωτογραφίες, τέλεια αγαπημένη γεύση, τι άλλο θέλουμε!!
    Από αναποδιές τι να σου πω, αλλά την κάθε μία την έβλεπα και από την καλή της πλευρά, κάθε εμπόδιο για καλό!!
    Πολλά φιλιά!!