Την τουρτίτσα αυτή την έφτιαξα με πολλή αγάπη στον αγαπημένο μου νονό που γιόρταζε. Λέγεται Γιάννης αλλά με όλες τις ιώσεις που μας ταλάνιζαν οικογενειακώς τελικά καταφέραμε να βρεθούμε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο. Η συνταγή του τιραμισού είναι από το εξαιρετικό blog της Αναστασίας, το sunday spoon. Είναι μία συνταγή που αμέσως μου κέντρισε το ενδιαφέρον και είπα να την δοκιμάσω. 

Δείτε την φανταστική της εκδοχή εδώ

Ο δικός μου στόχος ήταν να γίνει το τιραμισού αυτό τούρτα σαρλότ. Με βοήθησε πολύ η συγκεκριμένη συνταγή γιατί η κρέμα ήταν όσο σταθερή χρειάζονταν ώστε να σταθεί. Ακολούθησα λοιπόν ακριβώς τις οδηγίες της και έστησα τα υλικά σε ένα αλουμινιένο τσέρκι διαστάσεων 15 εκ πλάτος επί 1ο εκ ύψος. Οι ποσότητες έφτασαν ακριβώς. Τα σαβαγιάρ κόπηκαν σε κομμάτια με ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι ώστε να χωρέσουν στην φόρμα και να βοηθήσουν στο κυκλικό σχήμα. Την έστησα στο τελικό σταντ που την παρουσίασα και την έβαλα με το τσέρκι στο ψυγείο όλο το βράδυ για να δέσει. Κράτησα και το μίγμα ποτού με καφέ στο ψυγείο καλυμμένο με μεμβράνη. 

Την επόμενη ημέρα, έβγαλα το μίγμα του καφέ ώστε να επανέρθει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαίρεσα με μεγάλη προσοχή το τσέρκι και το τιραμισού ήταν κάπως έτσι:

 

Με χαρτί κουζίνας σκούπισα το ζουμάκι που είχε τρέξει από τα σαβαγιάρ. Πήρα λοιπόν τα σαβαγιάρ και αφού τα βούτηξα στιγμιαία στο μίγμα καφέ με ποτό τα έβαλα προσεκτικά γύρω γύρω από το τιραμισού. Συνολικά χρειάστηκα 1 1/2 συσκευασία σαβαγιάρ των 200 γραμμαρίων. Έδεσα με μία κορδέλα ώστε να είναι σταθερή και …έτοιμη !!

Σε ευχαριστούμε οικογενειακώς για τη συνταγή Αναστασία. Δεν έμεινε ψίχουλο!

 

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

71 σχόλια στο “Πώς να φτιάξεις ένα τιραμισού σαρλότ – Diy Tiramisu Charlotte

  1. Πω πω.. τι μου κάνεις τώρα μεσημεριάτικα! Δεν έχω φάει ακόμα και στο Bloglovin πέφτει το μάτι μου στην τούρτα σου!!!
    Δεν σκρολάρω πίσω να ξαναδώ τις φωτογραφίες! Διαμαρτύρεται ήδη εντόνως το στομάχι μου!
    Θα ξεκινήσω τις παραγγελιές για όταν έρθετε προς τα μέρη μας, πρόσεχε χεχεχεχεχεχεχεχεχεχεχε
    Φιλιά πολλά! Καλό μεσημέρι.

  2. Πάρα πολύ εμφανίσιμη η πρόταση σου Αθηνά!
    Και εντυπωσιακή!
    Το τιραμισού της Αναστασίας το έχω ξεχωρίσει και εγώ και το έχω στις συνταγές προς δοκιμή!
    Φιλιά

  3. Πρέπει να σταματήσω να διαβάζω το μπλογκ σου σε ώρες δύσκολες! Τις ώρες δηλαδή που μου πέφτει το ζάχαρο.. εκτός και αν μου το ρίχνεις εσύ με τα πράγματα που ανεβάζεις! Εσύ ανεβάζεις και εμείς οι υπόλοιποι πέφτουμε τα ανάσκελα! χαχαχαχαχα Τουλάχιστον μην βγάζεις καλές φωτογραφίες, χάλασε την λίγο. 😉 Το τελευταίο καιρό έχω κολλήσει να φάω σαβαγιαρ!!! Καλό Σαββατοκύριακο!!