Κοτόπουλο με γλυκόξυνη σάλτσα ροδιού & κινόα
Σερβίρει 4
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 3 στήθη κοτόπουλου
  2. 250γρ κινόα λευκό
  3. 250ml φυσικός χυμός ροδιού χωρίς προσθήκη ζάχαρης
  4. 3 κ.σ. κόκκινο ξύδι
  5. 2 1/2 κ.σ. μέλι
  6. 2 κ.σ. γλυκιά σόγια σως
  7. 1.κ.σ. νισεστέ (κορν φλάουρ)
  8. 2 κ.σ. φυτικό λάδι
  9. 100 γρ καρύδια
  10. αλάτι
Οδηγίες
  1. Ξεπλένουμε καλά το κινόα με κρύο νερό για να ξεπικρίσει.
  2. Στη συνέχεια βάζουμε 500γρ νερό σε μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά. Εγώ χρησιμοποίησα και φρέσκο ζωμό λαχανικών. Είναι εντελώς προαιρετικό.
  3. Όταν το νερό αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μεσαία και προσθέτουμε αλάτι και το κινόα.
  4. Κλείνουμε το καπάκι και το μαγειρεύουμε για 15 λεπτά περίπου έως ώτου τραβήξει όλα τα υγρά και γίνεις διαφανές.
  5. Σε μία μικρή κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά βάζουμε το χυμό του ροδιού, με τη σόγια σως, τη 1 1/2 κ.σ. μέλι, το ξύδι και αλάτι ανάλογα με τα γούστα μας.
  6. Σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε το νισεστέ και το προσθέτουμε στη σάλτσα μας ανακατεύοντας πολύ καλά.
  7. Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου σε μακρόστενα λεπτά φιλετάκια.
  8. Βάζουμε το λάδι μας σε ένα βαθύ τηγάνι ή γοκ σε δυνατή φωτιά και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα κομμάτια κοτόπουλου.
  9. Προσέχουμε μην καούμε γιατί το λάδι πιτσιλάει.
  10. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και με μία ξύλινη σπάτουλα σωτάρουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου ώστε να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
  11. Σε ένα γουδί σπάμε τα καρύδια σε χοντρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στα κοτοπουλάκια. Ανακατεύουμε καλά.
  12. Σβήνουμε με τη σάλτα ροδιού και προσθέτουμε και την μία επιπλέον κουταλιά μέλι.
  13. Χαμηλώνουμε σε μεσαία τη φωτιά και ανακατεύουμε καλά ώστε η σάλτσα να πάει παντού. Σερβίρουμε πρώτα το κινόα και το κοτόπουλο και περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Craft Cook Love http://www.craftcooklove.gr/
 
Για πείτε μου λοιπόν: εσάς τί τραβάει η όρεξή σας: Δώστε μου έως 4 υλικά και δείτε τα να γίνονται συνταγή την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτο που αφήσει τα υλικά του με σχόλιο στην ανάρτηση αυτή ή στη σελίδα μου στο facebook κερδίζει! Για να δούμε τί θα έχει το μενού την επόμενη εβδομάδα!

Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

41 σχόλια στο “Food Challenge: Κοτόπουλο με γλυκόξυνη σάλτσα ροδιού & κινόα – Chicken fillets with Pomegranate Sauce & Quinoa

    • Καλό μήνα Δημητρούλα!! Αχ και εγώ !! (το αχ πάει στις θερμίδες χα χα ) ! Παρακαλούμε πολύ πολλά φιλιά και καλή εβδομάδα!!

  1. Αθηνά !!!! Απίστευτο,,,, ότι και να πω θα είναι λίγο!!!! Πώς τα συνδύασες τόσο υπέροχα!!! Τόσο γκουρμέ που νομίζω θα το εβλεπα ως προταση σε εστιατόριο 5☆
    Θα το ετοιμάσω μες την εβδομάδα για τους αγαπημένους μου!!!!
    Συγχαρητήρια για τη φαντασία και το μεράκι σου!!!!
    Καλό μήνα και φιλιά πολλά σε σένα και στη μικρή σου πριγκίπισσα!!!!

    • Καλέ Ίρις σε ευχαριστώ πάρα πολύ, με κάνεις και κοκκινίζω… Ήταν ωραία και τα υλικά σε ευχαριστώ και για αυτό!! Ανταποδίδω τα φιλιά και στο δικό σου γλυκό φατσάκι!! Καλό μήνα και φιλιά!

  2. Για το κινόα δεν ξέρω μιας και δεν έχω δοκιμάσει ποτέ! Αλλά την υπόλοιπη συνταγή σίγουρα θα τη δοκιμάσω. Λάτρης των γλυκόξινων γαρ!

    • Νίκη, και εγώ πρώτη φορά το δοκίμασα είναι μεταξύ πλιγουριού και κους κους η γεύση…Και εγώ λατρεύω τα γλυκόξινα! Καλό μήνα!

    • Σε ευχαριστώ πολύ Αλέκα μου, ναι να δοκιμάσεις μέχρι και στην Πηνελόπη άρεσε που είναι αρκετά εκλεκτική….Καλό μήνα!!

  3. Γλυκόξινο μιάμ μιάμ! Τρελαίνομαι για τέτοιες γεύσεις!!! Μολις τελειώσω με τη νηστεία που είπα να κάνω φέτος σιγουρα θα δοκιμάσω την υπέροχη αυτη συνταγη!!!! Συγχαρητήρια είσαι απίθανη!!!! Φιλάκια πολλά!!!

  4. Στα γλυκόξινα μιαν αδυναμία την έχουμε, έκανες φοβερούς συνδυασμούς και μας χάρισες ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο!
    Φιλιά, καλό μήνα!

  5. Αρχικά καλό μήνα και πολύ ωραία η αναβάθμιση που έκανες στο blog σου Αθηνά και όσο για τις γλυκόξινες γέυσεις είναι μέσα στις προτιμήσεις μου!

  6. Συνδυασμός γλυκόξινου κοτόπουλου με κινόα;;;
    Λατρεύω εναλλακτικές του κοτόπουλου, οπότε μπαίνει στη wish list!
    Καλό μήνα!

  7. αχ αθηνα,αυτη η συνταγη σου μπηκε απο την πρωτη στιγμη στην καρδια μου,ακρως δημιουργικη και εμπνευσμενη,ευχομαι συντομα να μπει και στο τραπεζι μου!!!!!!
    πολλα φιλιααα!!!!

  8. Κινόα δεν έχω δοκιμάσει ακόμα Αθηνά μου! Νομίζω όμως ότι έχω στο σπίτι.
    Μου αρέσουν πολύ τα υλικά που χρησιμοποίησες για τη σάλτσα. Ειδικά ο χυμός ροδιού κάνει νομίζω τη διαφορά και επιπρόσθετα ταιριάζει πολύ όμορφα με το κοτόπουλο!
    Φιλιά

    • Και εγώ πρώτη φορά το δοκίμασα !! Βλέπω να το ξαναδοκιμάζω!! Χαίρομαι που σου άρεσε! Πήρα και τα εύσημα από τον σύζυγο ( δεν γίνεται συχνά αυτό χαχα !! ) Φιλιά !

  9. Κινόα έχω δοκιμάσει μια φορά από φίλη που το είχε βάλει σε σούπα με κρεατάκι αλλά δεν το έχω τολμήσει ακόμα!
    Μου έδωσε το κίνητρο η συνταγή σου!
    PS Υπέροχο χρώμα το πιάτο αλλά και το περιεχόμενο!!