Τα γενέθλια ενός πολύ κοντινού συγγενικού μας προσώπου στάθηκε η αφορμή για την τούρτα που ακολουθεί. Στην εορτάζουσα αρέσουν πολύ τα αξεσουάρ και η μόδα ( όπως και σε μένα άλλωστε) οπότε η επιλογή θέματος ήταν εύκολη υπόθεση: γυναικεία αξεσουάρ. Στην διαδικτυακή μου έρευνα είδα αυτήν την τούρτα με την οποία ήταν έρωτας με την πρώτη ματιά. Ας δούμε όμως βήμα – βήμα πως έφτιαξα την δική μου εκδοχή της τούρτας αυτής:

 

Η γέμιση

Διάλεξα μία εύκολη μους λεμονιού με γιαούρτι.

Μους λεμονιού με γιαούρτι

Τα υλικά


1κιλό στραγγιστό γιαούρτι
1 ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 2 λεμόνια

Η εκτέλεση


Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε τα υλικά μας με ένα σύρμα. Αφήνουμε να παγώσει στο ψυγείο (καλύτερα να την κάνετε από το προηγούμενο βράδυ).

Η αρχική συνταγή είναι από εδώ

Το παντεσπάνι

Χρησιμοποιώ συνήθως την συγκεκριμένη συνταγή για λευκό παντεσπάνι από το blog my home.gr. Ο λόγος που επιμένω σε αυτήν είναι ότι έχει ένα ζουμερό και ταυτόχρονα αφράτο αποτέλεσμα, χρωματίζεται εύκολα και δεν χρειάζεται (κατά τη γνώμη μου) σιρόπιασμα.

Χρωματιστό Παντεσπάνι με άρωμα βανίλιας

Τα υλικά


3/4 κούπας ανάλατο βούτυρο (225γρ)
1 3/4 κούπας ζάχαρη
4 αυγά
2/1/4 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. αλάτι
2 1/2 κ.γ. baking powder
1/2 κούπα γάλα
1/2 κούπα κρέμα γάλακτος
2 βανιλίνες ή 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
5 ml χρώμα πάστας σε φούξια ( χρησιμοποίησα αυτό )

Όλα τα υλικά πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Χρησιμοποίησα για την ορθογώνια τούρτα μου 2 δόσεις από την παραπάνω συνταγή σε μία φόρμα διαστάσεων 38x25x7εκ. Τις δόσεις τις έφτιαξα χωριστά γιατί δεν χώραγε στο μπωλ του μίξερ μου.

Ο εξοπλισμός

Μίξερ
Μαρίζ
μεγάλο σουρωτήρι
σύριγγα τουλάχιστον 5ml (χωρίς την βελόνα)
λαδόκολλα
ορθογώνια φόρμα ψησίματος

Η εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω κάτω. Βάζουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα να ενωθούν καλά (περίπου πέντε λεπτά). Εν τω μεταξύ κοσκινίζουμε με το σουρωτήρι μας όλα τα υλικά μας σε σκόνη (αλεύρι, baking powder, αλάτι) και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα δεύτερο μπωλ αναμειγνύουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα.  Χαμηλώνουμε την ταχύτητα σε μεσαία και αρχίζουμε να προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά. Περιμένουμε να ενωθεί με το μίγμα το κάθε αυγό πριν προσθέσουμε το επόμενο. Προσθέτουμε το εκχύλισμα της βανίλιας. Με δύο κουτάλες αρχίζουμε και προσθέτουμε λίγο λίγο εναλλάξ τα στερεά με τα υγρά υλικά μας έως ώτου γίνουν ένα ενιαίο μίγμα. Με την σύριγγα αντλούμε από το μπουκαλάκι του χρώματος ζαχαροπλαστικής 5ml. Το προσθέτουμε στο μίγμα μας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα άλλα τέσσερα λεπτά για να ενωθεί το χρώμα με τα υλικά μας. Καλύπτουμε με λαδόκολλα την φόρμα μας και με την μαρίζ αδειάζουμε το μίγμα στην φόρμα. Απλώνουμε να πάει παντού και προσπαθούμε να είναι ενιαίο το πάχος σε όλο το μήκος της φόρμας και τις γωνίες. Ψήνουμε 30-35 λεπτά έως ότου η οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή από το κέικ.

 

Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν μετακινήσουμε ή ξεφορμάρουμε. Εάν δεν είμαστε πολύ προσεκτικοί μπορούμε να πάθουμε αυτό που έπαθα εγώ :

Μόλις κρυώσουν καλά τα παντεσπάνια μας, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε ό,τι σκληρό κομμάτι έχει γύρω γύρω. Προσπαθούμε όσο μπορούμε να έχουν ὀλα το ίδιο μέγεθος. Αρχίζουμε λοιπόν να βάζουμε στρώση παντεσπάνι και γέμιση μέχρι και το τελευταίο. Βάζουμε τα πιο καλά μας παντεσπάνια ως βάση και κορυφή. Στο τέλος καλύπτουμε την τούρτα με έτοιμο γλάσο βανίλιας (χρησιμοποίησα αυτό). Ιδανικά πρώτα αφήνουμε την τούρτα να παγώσει με την γέμιση και μετά βάζουμε την επικάλυψη. Λόγω έλλειψης χρόνου έκανα τα δύο βήματα σε ένα. Το έτοιμο γλάσο βοηθά να χτιστεί μία λεία επιφάνεια που θα κάτσει η ζαχαρόπαστα. Προσοχή μην το παραχτίσουμε και χαλάσουμε το σχήμα. Αφήνουμε λοιπόν την τούρτα μας να παγώσει με το γλάσο στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.

Επικάλυψη με ζαχαρόπαστα

Τα υλικά (για τούρτα διαστάσεων 22x11x17)


1.200γρ ζαχαρόπαστα μαύρου χρώματος
500γρ λευκής ζαχαρόπαστας
χρυσό σπρέυ ζαχαροπλαστικής

τις ζαχαρόπαστες προμηθεύτηκα από εδώ



Ο εξοπλισμός


Λαδόκολλα
Πλάστης
Κόφτης πίτσας
Στρογγυλά κουπάτ
Κόφτης για ραβιόλι ( με κυματιστή λεπίδα)




Η εκτέλεση

Σε λαδόκολλα ανοίγουμε με τον πλάστη ένα μικρό κομμάτι λευκής ζαχαρόπαστας. Κόβουμε με το μεγάλο στρογγυλό κουπάτ και μετά με το αμέσως μικρότερο ώστε να γίνει ένας κύκλος με τρύπα στην μέση. Εάν δεν έχουμε κουπάτ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 2 ποτήρια με μεγάλη και λίγο μικρότερη διάμετρο. Μετά με το κοφτάκι μας με τη ίσια λεπίδα κόβουμε τον κύκλο μας έτσι ώστε να σχηματιστεί ένα γράμμα “C” που να μοιάζει με το λογότυπο που θέλουμε να απεικονίσουμε. Κάνουμε ένα δεύτερο κύκλο και βάζουμε πάνω το πρώτο μας γράμμα για να βγουν ίδια. Τα πλέκουμε μεταξύ τους για να θυμίζουν το λογότυπο και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα. Με το σπρέυ μας χρωματίζουμε. Για το αποτέλεσμα που φαίνεται στις φωτό χρειάστηκαν τρία χέρια. Αφήνουμε πρώτα να στεγνώσει το χρώμα και μετά προσθέτουμε το επόμενο χέρι. Αφήνουμε να στεγνώσει εντελώς (θέλει περίπου μισή ώρα).

 

Σε μία μεγάλη επιφάνεια λαδόκολλας ανοίγουμε με τον πλάστη μας την μαύρη ζαχαρόπαστα σε μέγεθος που να μπορεί να χωρέσει όλες τις πλευρές της τούρτας μας. Θέλει προσοχή γιατί εάν την ακουμπήσουμε στην τούρτα μετά δεν μπορούμε να το διορθώσουμε. Οπότε μπορούμε να μετρήσουμε το μέγεθος της τούρτας μας ώστε να είμαστε σίγουροι. Βάζουμε την τούρτα στην τελική πιατέλα που θα την παρουσιάσουμε και με μεγάλη προσοχή ακουμπάμε την ζαχαρόπαστα ώστε η λαδόκολλα να είναι από πάνω. Αφαιρούμε με προσοχή την λαδόκολλα και αρχίζουμε να την απλώνουμε στην τούρτα μας. Δείτε στο βίντεο αυτό ένα εύκολο και γρήγορο τρόπο για επικάλυψη με ζαχαρόπαστα μίας ορθογώνιας τούρτας. Με τον κόφτη της πίτσας κόβουμε τα περισσεύματα της ζαχαρόπαστας στο κάτω μέρος της τούρτας. Με τον κόφτη για ραβιόλι αρχίζουμε να κάνουμε ρόμβους ώστε να έχει η τούρτα μας εφέ καπιτονέ. Βάζουμε με προσοχή στο πάνω μέρος της τούρτας το χρυσό μας λογότυπο ( προσέχουμε να έχει στεγνώσει καλά). Ανοίγουμε σε ορθογώνια κομμάτια τη λευκή ζαχαρόπαστα και την βάζουμε γύρω γύρω στην τούρτα μας καλύπτοντας όποια ατέλεια στο κάτω μέρος της τούρτας.

 

 

 

 

Για να ευχηθούμε στην εορτάζουσα έφτιαξα ένα ταμπελάκι που στήριξα σε καλαμάκι για σουβλάκι. Μπορείτε να βρείτε ένα free printable εδώ & εδώ για την δική σας τούρτα. 

Η τούρτα μας είναι έτοιμη!

 

 

Πόπη μου να τα χιλιάσεις με υγεία!

 

 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

40 σχόλια στο “Ορθογώνια τούρτα με stylish θέμα- Rectangular Fashion Birthday Cake

  1. Εξαιρετική και πολύ πολύ εντυπωσιακή!!! Μπράβο χρυσοχέρα Αθηνά! Πάρα πολύ καλή δουλειά!! Εύγε!! Χρόνια πολλά στην Πόπη! Έχω ενθουσιαστεί με την τούρτα!!!

  2. Ταινία μικρου μήκους η παρασκευή της τούρτας .Πραγματικά είναι το κάτι άλλο!Όταν είδα την φωτό νόμιζα ότι ήταν τσαντάκι-νεσεσέρ…Συγχαρητήρια για την υπομονή και την επιμονή σου να την φτιάξεις. Η φίλη σου θα πρέπει να αξίζει πολλά για να της την φτιάξεις .Καλό βράδυ!

    • Είναι μεγάλη η ανάρτηση το ξέρω αλλά ήθελα να δείξω ακριβώς πώς γίνεται…Σε ευχαριστώ πολύ! Είναι αγαπημένη μας ξαδέρφη η εορτάζουσα! Καλό βράδυ!

  3. Πωπω, πόσο σας θαυμάζω που κάνετε όλα αυτά τα βήματα για να ετοιμάσετε μία τούρτα, δε λέγεται!!! Δεν το κάνω με τίποτα! Ωστόσο, μπράβο σου! Θα προτιμούσα να την φάω από τα χεράκια σου,χεχε! Καλή χρονιά και ευχαριστούμε πολύ πολύ για τις ευχές σου! Κάλη

  4. ΤΙ ΕΙΠΕΣ ΤΩΡΑ!!!! Έχω μείνει άφωνη Αθηνά! Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι αγαπημένη μου και θέλω κι εγώ μια τέτοια τούρτα στα γενέθλια μου!!!! Εύγε εκπληκτική κατασκευή, δεν ξέρω τι άλλο να πω!

  5. Γειά στα χέρια σου !!! Υ π ε ρ ο χ η, επιθυμω υιοθεσία στην οικογένεια και ενημερώνω για γενέθλια αρχές Σεπτεμβρίου..
    Μετά από τόσες ετοιμασίες είναι τέλειο ο κόπος σου να αναγνωρίζετε, 1000 μπράβο Αθηνα!!!!

  6. καλα Αθηνα….ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Συγχαρητηρια μονο αυτο εχω να σου πω…α και να χαιρεσαι και την Ποπη(η Ποπη σιγουρα χαιρεται με τετοια τουρτα!!χαχχα)
    φιλια!!!!

  7. Είσαι απίθανη Αθηνά μου,μια σούπερ τούρτα πολλών μεγατόνων,θα έλεγα.Μπράβο στην υπομονή σου αλλά και στην διάθεση σου, για να την φτιάξεις και μάλιστα τόσο ωραία φιλάκια πολλά!

  8. Αθηνά μου τι ομορφιές είναι αυτές!!!!ξετρελάθηκα με την τούρτα σου!!πολύ επαγγελματική και προσεγμένη δουλειά!!!τυχερή η παραλήπτρια!!μήπως έχεις να μου προτείνεις καμιά λευκή κρέμα;στην οικογένεια αγαπάμε πολύ τις λευκές κρέμες -τούρτες !!κρατάω τη συνταγή για το παντεσπάνι και με την πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω!!!