Καταρχήν να ενημερώσω ότι δεν πρόκειται για αυθεντική συνταγή σουφλέ. Είναι ουσιαστικά μακαρόνια φούρνου τα οποία απλά αποκαλώ έτσι από συνήθεια. Είναι η πρώτη συνταγή που έμαθα να μαγειρεύω και είναι και αυτή που με έχει ξελασπώσει σε άπειρους μπουφέδες, τραπεζώματα έκτακτα και μη.

Το δικό μου σουφλέ μακαρονιών
Σερβίρει 6
Εκτύπωση
Συστατικά
  1. 1 1/2 (750γρ) πακέτο πένες (penne rigati)
  2. 300γρ καπνιστό μπέικον
  3. 300γρ τριμμένη μοτσαρέλα
  4. 100γρ reggato
  5. 1 κονσέρβα μανιτάρια
  6. 500ml κρέμα γάλακτος
  7. 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  8. 1 σκελίδα σκόρδου
Οδηγίες
  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς Κελσίου αέρα ή 180 βαθμούς Κελσίου αντιστάσεις πάνω - κάτω.
  2. Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε νερό λίγο πάνω από το μισό.
  3. Αφού ξεκινήσει να βράζει αλατίζουμε το νερό ανάλογα με τα γούστα μας.
  4. Ρίχνουμε τις πένες και βράζουμε 2 με 3 λεπτά λιγότερο από τον προτεινόμενο χρόνο βρασμού της συσκευασίας.
  5. Εν τω μεταξύ σε ένα τηγάνι, βάζουμε το ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σωτάρουμε τα μανιτάρια με το σκόρδο πολτοποιημένο.
  6. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το μπέικον.
  7. Χαμηλώνουμε το μάτι σε μεσαία ένταση και σωτάρουμε όλα τα υλικά μαζί.
  8. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και τα αδειάζουμε στο πυρέξ.
  9. Ρίχνουμε τα μανιτάρια με το μπέικον και το τυρί και ανακατεύουμε ώστε να πάει παντού στο πυρέξ. Απλώνουμε τυρί στο πάνω μέρους των μακαρονιών και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Βάζουμε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά ώστε να κάνει μία όμορφη κρούστα.
Σημειώσεις
  1. Στο νερό βρασμού των μακαρονιών μπορούμε να προσθέσουμε ζωμό λαχανικών (συνήθως χρησιμοποιώ αυτόν). Μπορούμε (πριν προσθέσουμε το μπέικον) να σβήσουμε τα μανιτάρια με μισό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί. Στην περίπτωση αυτή θα αφήσουμε να εξατμιστεί το κρασί πριν προσθέσουμε το μπέικον. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο κίτρινο τυρί μας αρέσει ή συνδυασμό αυτών. Εννοείται ότι μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φρέσκα μανιτάρια, απλά το αποφεύγω γιατί προσθέτει χρόνο μαγειρέματος. Αντί για πένες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε βίδες. Όλα τα παραπάνω τα έχω δοκιμάσει και είναι εξίσου νόστιμα.
Craft Cook Love http://www.craftcooklove.gr/
Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

48 σχόλια στο “Το δικό μου σουφλέ μακαρονιών- My version of pasta souffle

  1. Καλημέρα και καλή χρονιά Αθηνά!
    Εύχομαι ότι καλύτερο σε σένα και την οικογένεια σου!
    Ωραίο και νόστιμο φαγάκι που αρέσει σε όλους!
    Και παράλληλα δεν αφήνει περιθώρια λάθους οπότε είναι ιδανικό και για τις καινούριες μαγείρισσες!
    Τα φιλιά μου!

    • Καλησπέρα Ερμιόνη, σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου, εύχομαι καλή χρονιά και σε σένα και την οικογένειά σου με υγεία, ευτυχία και δημιουργικότητα!! Είναι απλό και νόστιμο όντως!! Φιλιά

  2. Καλημέρα Αθηνά μου, πράγματι είναι ένα πιάτο που σε ξελασπώνει και γίνεται εύκολα και γρήγορα. Το φτιάχνω κι εγώ πολύ συχνά χωρίς τα μανιτάρια και το σκόρδο με λίγα περισσότερα τυριά. Είναι η εύκολη λύση όταν γυρίζω πολύ αργά από την δουλειά. Καλή Κυριακή κορίτσι μου και καλή σας όρεξη!!!

    • Καλησπέρα Χριστίνα, το σκόρδο με τα μανιτάρια μου αρέσει πολύ (όταν το έφτιαχνα πολύ παλιά έβαζα σκόνη σκόρδου, ξέχασα να το γράψω στα tips). Σας ευχαριστούμε, πολλά φιλιά!!!

  3. Συμφωνώ απόλυτα είναι ένα πιάτο που σε βγάζει ασπροπρόσωπη σε πολλά τραπεζώματα. Το έφτιαχνα λίγο διαφορετικά αλλά θα δοκιμάσω σίγουρα κι'αυτή την εκδοχή. Καλό σου βράδυ!!!

  4. Ειμαι σιγουρη οτι στο συγκεκριμενο πιατο δεν θα ελεγε κανεις οχι, ισως σε καποιους να αρεσει περισσοτερο και σε αλλους λιγοτερο αλλα "οχι" κανεις!!! Νοστιμο και χορταστικο!!!
    Καλη χρονια αθηνα!!!

  5. Δεν μάς νοιάζει πως λέγεται πραγματικά ή αν είναι αυθεντικό!!!!! Μάς νοιάζει που σίγουρα θα έχει τέλεια γεύση και όλοι θα τσακώνονται για το ποιος θα φάει το περισσότερο από το ξεροψημένο τυράκι της επιφάνειας!!! Την καλημέρα μου Αθηνά :*

    • Καλημέρα Δήμητρα!! Με εμένα πάντως δε θα τσακωνόσουν γιατί η κρούστα δεν μου αρέσει (είμαι περίεργη το ξέρω….). Έμαθα να την φτιάχνω για τον Γιάννη…φιλάκια!!

  6. Το κάνω κι εγώ πολύ συχνά αυτό το φαγητάκι, είναι εύκολο και χορταστικό! Μου άρεσαν κάποια έξτρα υλικά που βάζεις και θα τα δοκιμάσω την επόμενη φορά!
    Αθηνά
    Craftaholic.gr

  7. Κι εγώ μια παρόμοια φτιάχνω και είναι από τις αγαπημένες μας οικογενειακώς! Αχ αυτές οι μακαρονάδες! Σουφλέ ή φούρνου ή απλά κατσαρόλας είναι υπέροχες!
    Kathy by athomeli