_5
 
Μου αρέσει πολύ να μαγειρεύω,  πραγματικά. Απλά δεν έχω χρόνο. Προσπαθώ -ανάμεσα σε δουλειές, δραστηριότητες της Πηνελόπης και υποχρεώσεις- να φτιάχνω και κάτι επιπλέον από ένα φαγητό για την επόμενη ημέρα. Σε μία πρόσφατη επίσκεψή μου στο ΙΚΕΑ ανακάλυψα αυτήν την έτοιμη ζύμη για μπισκότα τζίντζερ. Τέλεια για ένα απόγευμα με ελάχιστο ελεύθερο χρόνο. Πιάσαμε λοιπόν δουλειά με την μικρή βοηθό. 
 
Τα υλικά

έτοιμη ζύμη για μπισκότα τζίντζερ
έτοιμο λευκό γλάσο
mini smarties
 
Ο εξοπλισμός

πλάστης
λαδόκολλα
κορνέ ζαχαροπλαστικής ή μπισκότων
κουπ πατ μπισκότων ανθρωπάκι 
 Η εκτέλεσηΠροθερμαίνουμε το φούρνο μας στος 170 βαθμούς Κελσίου αέρα ή 180  βαθμούς Κελσίου πάνω κάτω αντιστάσεις. Βγάζουμε από το ψυγείο τη ζύμη και αρχίζουμε να την δουλεύουμε με τα χέρια μας ώστε να μαλακώσει και να μπορούμε στη συνέχεια να την ανοίξουμε με τον πλάστη μας. Στρώνουμε με τον πλάστη μας το ζυμάρι μας σε πάχος περίπου μισό εκατοστό ή ανάλογα με τις προτιμήσεις μας. Στη συνέχεια κόβουμε με τα κουπ πατ. Απλώνουμε πολύ αραιά (γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο) τα μπισκότα μας σε ταψί που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για δέκα λεπτά εάν είναι χοντροκομμένα ή επτά λεπτά αν είναι πολύ λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε ένα πεντάλεπτο να κρυώσουν. Εν τω μεταξύ στο κορνέ μας βάζουμε μία κουταλιά της σούπας από το έτοιμο γλάσο και σχεδιάζουμε μάτια, χαμόγελο και κουμπάκια στον μπισκοτάνθρωπό μας. Πάνω στα κουμπιά κολλάμε τα mini smarties. Τα αφήνουμε αρκετές ώρες να στεγνώσουν (ιδανικά όλο το βράδυ).

Έτοιμα! 

 

 

 


 

Related posts...

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

6 σχόλια στο “Τα μπισκότα τζίντζερ της κουρασμένης μάνας – Easy gingermen cookies

  1. ότι πρέπει αυτη η συνταγη για μενα που δεν μου αρεσει να μαγειρεύω αλλά μου αρέσει να τρώω! καλως σε βρηκα! πολυ ωραίο το μπλογκ σου!
    Ντίνα από happy girly crafty

  2. Αααα οκ θα πάω ΙΚΕΑ άμεσα!!!! Make my day!!!!! Διαβάζω τώρα τις αναρτήσεις σου και σημειώνω τελικά τι θα φτιάξω φέτος τα Χριστούγεννα αχαχα! Thank you